You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De droom van Albert

De droom van Albert

Doelgroep: 6 – 8 jaar
Titel: De droom van Albert
Schrijver: Arend van Dam (serie: Zelf lezen over Lang geleden….)
Illustrator: Alex de Wolf
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN:9789000349845
Ebook: 9789000352791

Wat leert je kind:

  • Lezen op AVI M4 niveau
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iBooks

verkrijgbaar-in-iBooks

Mijn zoontje zit in groep 3 en hij houdt ervan om thuis zelf boeken te lezen. Hij had een keer Man op de maan gelezen van Arend van Dam en hij vond het boek zo leuk, dat hij graag meer van deze serie wilde lezen.

Het boek

Dit boek hoort bij de nieuwe serie AVI-boekjes van Arend van Dam voor beginnende lezers. Deze serie is extra leuk voor kinderen omdat het om geschiedenis gaat. Het gaat om personen die echt hebben bestaan en dat maakt het beginnend leesproces heel speciaal voor kinderen.
In dit boek leerde mijn zoontje over Albert Einstein. Hij vond het zeer bijzonder dat Albert Einstein echt heeft bestaan en dat hij zo veel ontdekte over zijn leven.
Het lezen uit dit boekje werd zo extra leuk voor hem!
De boeken uit deze serie gaan over beroemde mensen uit onze geschiedenis.

Een zin neemt maar één regel in beslag en dat maakt dat de tekst er heel overzichtelijk uitziet. De zinnen zijn niet zo lang waardoor kinderen niet aan het struikelen zijn over lange zinnen.
Op iedere bladzijde is een illustratie bij de tekst. Kinderen kunnen steeds even pauze nemen door naar de plaatjes te kijken voordat ze weer verder gaan met lezen.

Op een hele leuke en simpele wijze lezen kinderen in dit boek hoe slim Albert Einstein was en hoe hij nadacht over wat hij zag en beleefde. Enkele theorieën komen aan de orde en ze worden zo simpel gebracht dat kinderen dit prima kunnen begrijpen.

De-droom-van-Albert-2

Het boek begint met een plaatje van Albert Einstein. In een kort stukje wordt zijn verhaal ingeleid. Dan begint het verhaal en dat gaat over Albert als kind. Dat maakt het verhaal heel leuk voor kinderen. Dit spreekt ze zo wel heel goed aan.
Het boek eindigt door kinderen te vertellen dat het zo echt is gebeurd. Dat is natuurlijk helemaal bijzonder!
Het geeft kinderen toch een speciaal gevoel als ze terugdenken over wat ze net hebben gelezen.
Ze zien Albert weer als man zoals ze later ook zullen tegenkomen op tv of in boeken, enz.
Ze lezen op het laatst dat hij een nobelprijs heeft gekregen.

Wil je een paar bladzijden uit het boek zien? Vind hier een inkijkexemplaar van het boek.

Mijn mening

Ik vind dit boek echt heel erg leuk voor kinderen. We hebben nu samen al twee boeken gelezen uit deze serie en ik merk dat mijn zoontje wel heel graag uit deze boeken leest.
Toen de juf laatst vertelde dat de kinderen een leeskring moesten doen heeft hij gelijk gevraagd of hij als eerste mocht en hij heeft het over dit boek gedaan.
Ik moet zeggen dat het boek er ook zeer geschikt voor was.
Het verhaal wordt in hapbare stukken verteld waardoor het voor hem heel makkelijk was om te vertellen waar het boek over gaat. Ook moest hij een stukje uit het boek voorlezen.
Zo kon hij beginnen met de korte tekst over wie Albert Einstein was en hoe hij eruit zag. Daarna kon hij gelijk door naar het einde van het verhaal waarin hij kon voorlezen over de droom van Albert over het licht en snelheid. Hij eindigde dan met het stukje informatieve tekst waarin je leert hoe slim Albert Einstein was en hoe we hem nu kennen.
Het paste helemaal bij zijn leeskring!

Na Man op de maan heb ik de uitgever gevraagd of ik een recensie-exemplaar van dit boek mocht hebben.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply