You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Bijzondere vertelsels

Bijzondere vertelsels

Doelgroep: Vanaf 12 jaar

Titel: Bijzondere vertelsels
Schrijver: Ransom Riggs
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044829631

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Stimuleren van de fantasie

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek hoort bij de boeken van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. De bijzondere mensen kennen veel bijzondere verhalen. De verhalen dienen als kennis die bijzondere mensen nodig hebben om in de wereld te kunnen overleven. Alle kennis is heel mooi verpakt in verhalen. Deze verhalen worden van generatie op generatie bijzondere mensen doorgegeven.
Een onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine heeft deze bijzondere vertelsels gebundeld in een verzameling. Het dient als cultureel erfgoed.
Tussen de regels door kun je de ligging van verborgen lussen ontcijferen, de indentiteit van belangrijke bijzonderen achterhalen en andere informatie te weten komen die je nodig kan hebben om te overleven. Natuurlijk zijn deze verhalen alleen bedoeld voor bijzonderen! Gewone mensen kunnen dit boek beter wegleggen en vergeten!

Het boek bestaat uit 10 verhalen verdeeld over 211 bladzijden.
Een hoofdstuk begint steeds met een bijzondere illustratie. Verder zijn er geen plaatjes bij de tekst.

Mijn mening

De verhalen zijn zeker bijzonder en ik vind ze absoluut de moeite waard om te lezen.
Het eerste verhaal vind ik wel een beetje lastig om als eerste mee te beginnen (voor kinderen). Het gaat over kannibalen. En hoewel de kannibalen zich zeer netjes aan de regels houden en niet zomaar mensenlevens beëindigen door ze op te eten, bleef ik toch wel een nare smaak in de mond houden van het verhaal. Maar ik vond het verhaal toch zo bijzonder dat ik het meteen aan mijn man ben gaan vertellen (in geuren en kleuren!).

De rest van de verhalen zijn heel leuk om te lezen. Ze passen allemaal stuk voor stuk heel mooi bij de boeken van mevrouw Peregrine.
Sommige verhalen herken je uit de andere boeken. Zo lees je over de eerste ymbryne en waarom ze zo genoemd worden. Het boek eindigt met het verhaal van Cuthbert en de bijzondere dieren die we in de andere boeken hebben ontmoet.

Heb je ook zo genoten van deze serie? Dan is dit boek zeker leuk om ook te lezen!

Ken je film al?

Leave a reply