You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De magiërs – bovenwereld 2

De magiërs – bovenwereld 2

Doelgroep: Vanaf 11 jaar
Titel: De magiërs – bovenwereld 2
Schrijver: Scarlett Thomas
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026145988
ISBN Ebook: 9789026145995

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Het boek

De magiërs is het tweede deel van de nieuwe serie Bovenwereld. Deze serie is bedoeld voor lezers vanaf 11 jaar en zit vol spanning en magie.
Het boek is lekker dik, heeft een harde kaft met een prachtige illustratie erop.
Ik heb het boek als EBOOK gelezen op de ipad.

Het verhaal gaat over magie en speelt zich af in een tijd zonder internet en met beperkte elektriciteit. Mobiele telefoons van vroeger hebben alleen nog nut als zaklantaarns. Mensen gebruiken piepers om elkaar te bereiken.
In deel 1 van deze serie ontdekt Fee dat magie echt bestaat. Ze blijkt een ware held te zijn en maakt haar metamorfose mee waardoor ze tot de wereld van magie begint te horen. Ze leert nieuwe vrienden kennen die net als haar hun metamorfose doormaken. Samen moeten ze de boeken van de opa van Fee redden.
Vier van de vijf vrienden volgen nu samen een cursus om magie te leren gebruiken. Ze zijn Neoffieten, maar ze kunnen nog geen magie gebruiken. Wel kunnen ze hun speciale talenten van hun kharakter (geen spelfout) gebruiken. Je kharakter is je primaire magische gave. Fee is een ware held, maar ze heeft geen idee wat haar kunde en schakering is.
Wat jammer dat deze cursus niet echt leerzaam is. Sterker nog… Fee komt enorm in de problemen!
Ondertussen worden de boeken van Jades moeder in grote getale opgekocht en de vader van Fee dwingt haar om haar boek aan hem te geven. Ze moet zo snel mogelijk een kopie van het boek bij hem inleveren, want anders……
En dan is er een profetie: Fee zal vrijdag sterven. Haar vrienden doen alles wat ze kunnen om haar te helpen. Fee zelf weet van niets. Haar vrienden vertellen haar niets om haar niet af te leiden. Maar hoe kunnen ze haar redden? Kan je een profetie veranderen?
En dit alles gebeurt al aan het begin van het boek! Er rest nog honderden bladzijden om te ontdekken hoe dit allemaal zal aflopen.

Benieuwd? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

In het begin moest ik behoorlijk inkomen in het verhaal en dat terwijl ik deel 1 laatst nog had gelezen.
Al direct aan het begin van het verhaal zit Fee in grote problemen. Haar vriend Maximiliaan wordt afgevoerd naar zijn oom, een machtige tovenaar en Jade (vriendin van Fee) ontdekt dat Fee over een week zal sterven. Dat is niet mis! Ik zag niet in hoe dit allemaal nog goed zou kunnen komen en het avontuur was nog niet eens goed en wel begonnen. Waar zou dit heen leiden?

Het duurt dus even voordat je de start van het verhaal snapt, maar zodra het duidelijk begint te worden kom je lekker in het verhaal en is het echt genieten van een prachtig avontuur.
Het verhaal zit goed in elkaar en is heel spannend. Je bent voortdurend met Fee aan het meedenken om uit te pluizen wat er aan de hand is en hoe ze nu verder moet.
Het is helemaal niet voorspelbaar hoewel je sommige delen van het plot wel zelf kan bedenken.

In dit deel leer je meer over het kosmische circuit waarin kennis (ook over de toekomst) voor het oprapen ligt.
Het is mooi hoe klassieke muziek een plekje krijgt in het verhaal. In deel 1 ging het verhaal over het lezen van boeken en hoe bijzonder en krachtig dat kan zijn. In dit boek wordt het luisteren naar (klassieke) muziek belicht. Dit komt niet nadrukkelijk aan de orde, maar ik vind wel dat het een mooi plekje heeft gekregen.

Ik denk wel dat je deel 1 moet hebben gelezen voordat je aan dit boek begint. In deel 1 wordt deze hele wereld uitgebreid en op een bijzondere wijze aan je uitgelegd.
Zelf ben ik fan geworden van deze serie en vind het zeker een aanrader!

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply