You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mortal Engines

Mortal Engines

Doelgroep: Vanaf 13 jaar
Titel: Mortal Engines
Schrijver: Philip Reeve
Uitgeverij: van Goor
ISBN: 9789000357413

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik heb een abonnement waarmee ik vaak naar boeken luister.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het boek

Wat een spannend begin! De stad Londen is aan het jagen. De mensen voelen hoe de stad sneller gaat om een prooi te vangen.
Zo gaat het al duizenden jaren. Grotere steden jagen op kleinere steden en eten ze op. Kleinere steden jagen op dorpen en de dorpen jagen op hun beurt weer op kleinere woonplekken. Bewegende woongebieden die andere woongebieden opeten? Dat klinkt toch heel bijzonder!

Hoe gaat dat in zijn werk vraag je? De stad achtervolgt een kleinere stad. Als het die te pakken krijgt gaan de grote stalen kaken omhoog, slokt het op en duwt het de buik in.
Vervolgens moeten de armste mensen, die in de laagste delen van de stad wonen, samen met de gevangenen het allemaal gaan verwerken en opruimen in “de buik”. Ze verzamelen bruikbare materialen zoals bakstenen, ijzer en kolen.
Hmm dat klinkt toch niet helemaal eerlijk?

Tom moet vandaag na de jacht naar “de buik” van de stad om te kijken wat er aan boeken en andere geschiedenismaterialen te verzamelen valt voor zijn gilde. Ze verzamelen o.a boeken, maar ook oude technologie van duizenden jaren oud. Daarmee wordt dan onze technologie bedoeld. Het verhaal speelt zich dus af in onze toekomst!

Het idee van bewegende steden was duizenden jaren geleden hard nodig voor de overgebleven mensheid om niet verder uit te sterven. Staat er een vulkaan op uitbarsten? Een heftige orkaan op komst? Geef je stad mechanische pootjes en zoek een veilige plek. Maar was het echt de bedoeling van hun voorgangers dat een stad op deze wijze achter een andere stad aan kon gaan om die op te eten? Is het nu nog steeds nodig dat een stad kan bewegen of zijn er nu wel veilige plekken te vinden waar een stad kan blijven staan? Het is een “stad eet stad wereld” geworden. Maar wat is het einddoel? Wat als er nog maar één grote stad overblijft? Hoe zal het dan met de mensheid aflopen?
Hoe ziet de wereld eruit buiten deze bewegende steden?
Wat gebeurt er met de mensen nadat hun stad is opgegeten?
Lees het in dit boek!

Benieuwd? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Het boek is verfilmd.

Ook in iTunes

Het boek :

Audioboek:

Mijn mening

Wat een geweldig verhaal!
Het duurde even voordat ik kon wennen aan het idee van steden op poten en een buik waarin andere steden terecht kwamen. Toen dat goed tot me doordrong vond ik het idee echt heel bijzonder en was ik benieuwd wat er nog meer te beleven viel in dit verhaal.
Het verhaal begint gelijk spannend en is zeker niet voorspelbaar. Houdt je kind van science fiction boeken? Dan is dit boek zeker een aanrader!
Wel gaan er veel mensen dood en worden mensen gedood in dit boek. Als je kind daar nog niet aan toe is om over te lezen, dan kan je beter even wachten met dit boek.
Zelf kan ik niet wachten om aan deel 2 te beginnen!

Leave a reply