You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Doelgroep: Vanaf 10 jaar.
Titel: Fabeldieren en waar ze te vinden
Titel Engels: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Schrijver: J.K. Rowling
Uitgeverij: Uitgeverij De Harmonie
ISBN: 9789463360111

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Ken je de film Fantastic beasts and where to find them?

Dit boek wordt genoemd in de film. Newt Scamander, de personage uit de film hierboven, heeft zoveel kennis over magische beesten en hij heeft veel ervaring met de verschillende magische beesten dat hij er een boek over wil schrijven. In deel twee Fantastic beasts the crimes of Grindelwald heeft hij het boek al geschreven. Dit is dus het boek uit deze twee films. De acteur uit de films, Eddie Redmayne, leest dit boek aan je voor.
In dit boek lees je over alle magische wezens in de wereld van Harry Potter. Welke wezens zijn er tot nu bekend in de Harry Potter wereld? Wat zijn het voor wezens? Hoe gevaarlijk zijn ze? En wat betekenen ze voor de dreuzels?

Het boek wordt verteld door de acteur Eddie Redmayne. Hij speelt Newt Scamander in de films Fantastic beasts. Ik heb deze week beide films met mijn zoontjes gekeken en toen ik vandaag dit boek ging luisteren was het erg fijn om naar zijn inmiddels zo bekende stem te luisteren en verder te gaan in de sfeer van de films.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 10 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Mijn mening

Het boek is leuk om naar te luisteren nadat je de films hebt gezien. Het past heel fijn in de sfeer van de beide films en het is leuk om het een en ander te horen over de beesten waarmee je kennis hebt gemaakt in de films. Ook de beesten uit de Harry Potter films komen aan de orde. Zelfs alle fabeldieren waar we zo nu en dan over horen en in andere films tegenkomen hebben een plekje gekregen in dit boek.
Hoewel het vooral een opsomming is van de dieren en hun eigenschappen vind ik het toch wel komisch om naar te luisteren. De tekst is vooral grappig en vermakelijk van aard. Het boek duurt ook niet zo lang.
Ik vond het erg grappig om de Yeti en Big Foot in het boek tegen te komen. Let wel op! Dit boek biedt geen verhaal, het is alleen maar informatie over deze dieren. De dieren worden opgenoemd en dan worden ze kort besproken.

Leave a reply