You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Explorer Academy – Het Nebula-mysterie

Explorer Academy – Het Nebula-mysterie

Doelgroep: 8 – 12 jaar
Titel: Explorer Academy – Het Nebula-mysterie
Schrijver:  Trudi Trueit
Illustrator: Scott Plumbe
Uitgeverij: Blink Media en Hearts Netherlands B.V.
ISBN: 9789490764906
ISBN (e-book): 9789490764913

Wat leert je kind:

 • Uitbreiding algemene kennis
 • Kennis maken met geschiedenis en vooral volken van vroeger
 • Nieuwe uitvindingen en technologie
 • Kennis maken met het werk van explorers
 • Leesplezier
 • Taalontwikkeling
 • Uitbreiding woordenschat
 • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit is deel 1 van een nieuwe serie kinderboeken van National Geographic. Dit eerste boek gaat over een coole school en natuurlijk een mysterie!
Het boek heeft een hele mooie spannende kaft zoals je hierboven in de video kan zien.
In het boek kom je zo nu en dan illustraties tegen die heel gaaf zijn. Ze bestaan uit hele mooie foto’s met getekende illustraties erin. Deze combinatie is heel mooi. In de boektrailer hierboven kan je een aantal van deze plaatjes zien.


Illustratie van Scott Plumbe © 2019 Van Blink Media en Hearts Netherlands B.V. , Explorer Academy – Het Nebula-mysterie .

Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken en zelfs als je weinig tijd hebt kan je toch nog minstens één hoofdstuk per dag lezen om zo toch iedere dag van dit avontuur te genieten.

In dit boek maken kinderen kennis met nieuwe uitvindingen en hoever we nu al zijn met nieuwe technologie. Zo heeft de hoofdpersoon, Cruz, een Micro Air Vehicle zoals je op de illustratie hieronder kan zien.

Bron:
https://www.natgeojunior.nl/explorer-academy/gadgets/

De robotbij Mell is gebaseerd op echte microdrones die tegenwoordig worden gebouwd. Deze robotbijen zijn even groot als een insect.

Deze kinderboekenserie gaat uit zeven delen bestaan en is geïnspireerd  door echte Geographic explorers zodat het niet alleen maar fictie is. Het verhaal en ook de gadgets liggen wat dichter bij de realiteit.
Door zoveel mogelijk bij de wereld te blijven zoals het op het moment is worden kinderen ook bewust gemaakt van de bijzondere kanten, maar ook de kwetsbaarheid van de aarde.

Het verhaal gaat over de twaalfjarige Cruz. Hij is, samen met 24 andere leerlingen uitgekozen om te komen studeren aan de National Geographic academie. Nog voordat hij bij de academie aankomt wordt hij al aangevallen en zelfs wanneer hij aankomt is het duidelijk dat hij wordt achtervolgd. Het wordt steeds erger! Eerst krijgt hij te horen dat zijn leven hier niet zeker is en daarna wordt er ook echt een aanslag op zijn leven gepleegd! Wat is er toch allemaal aan de hand? Heeft dit met de dood van zijn moeder te maken?

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Mijn mening

Heel spannend boek! Zelfs wanneer ik weinig tijd had probeerde ik toch zoveel mogelijk te lezen, omdat het verhaal zo spannend was. Het verhaal begon ook gelijk enorm spannend. Ik vond het boek zo leuk dat ik het gelijk aan mijn oudste zoon van 11 jaar had aangeraden. Hij wil graag van alles weten over de wereld en de natuur en heeft veel interesse in technologie. Dit boek past helemaal bij hem! Echt een aanrader voor leergierige kinderen.
Ik ben hele leuke weetjes tegengekomen in dit boek. Denk daarbij aan dingen als:

 • Vrouwelijke honingbijen hebben angels.
 • Prehniet is een lichtgroene edelsteen.
 • Biosfeerreservaat van de monarchvlinder in Mexico. Bij deze opdracht in het boek leer je als lezer interessante weetjes over vlinders en met name de monarchvlinders. Je leert hoe je vlinders het beste op kan pakken. Als je ze per ongeluk verkeerd vastpakt en wat schubben van de vleugels veegt kan een vlinder nog steeds vliegen. Ze vliegen zelfs met een gebroken vleugel of als ze er eentje missen. Handig om te weten! Omdat we in Omniversum (jaren geleden) een film hebben gezien over de monarchvlinders is dit stuk in het boek extra leuk. We hebben dankzij de grootfilmbeelden van Omniversum deze plek en ook de lange reis van de monarchvlinders goed ervaren.
 • Taino was een indianenvolk dat leefde bij de Caribische zee. Zij waren het eerste inheemse volk op het westelijk halfrond dat in aanraking kwam met de Spanjaarden.

En wat vinden kinderen van dit boek? Bekijk het in de video hieronder. Zo krijg je een beter idee wat jouw kind van het boek zou kunnen vinden. Ik vind dit boek zeker een aanrader!

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply