You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Sam Schoffel en de zaak van de schildpad

Sam Schoffel en de zaak van de schildpad

Doelgroep: Vanaf 7 jaar
Titel: Sam Schoffel en de zaak van de schildpad
Schrijver: Paul van Loon
Illustrator: Marja Meijer
Uitgeverij: Zwijsen
ISBN: 9789048735563 

Wat leert je kind:

  • Oefenen met lezen op ongeveer AVI M4
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Het boek

Dit boek hoort bij de leesserie Toneellezen. Je leest om de beurt de tekst hardop en je mag zelf kiezen wie je bent. De tekst past bij kinderen die oefenen met lezen op AVI M4.

Het verhaal is verdeeld in 15 hoofdstukken. Een hoofdstuk bestaat uit twee tot zes bladzijden. Vooraan in het boek zie je de personages waarvan je de tekst kan voorlezen. De personages worden aan je voorgesteld en hebben allemaal een eigen kleur.

Elk hoofdstuk begint met het laten zien wie er allemaal in zit. Sam geeft een korte samenvatting van hoe het gaat en je leest een rollenverdeling. Natuurlijk kan je ook zelf samen afspreken wie wat leest.

Naast de rollen zijn er ook veel tekst tussendoor van het verhaal die niet door personages worden gezegd.

De zinnen zijn kort. Per regel staat één zin gedrukt. De zinnen van sommige personages zijn heel kort. Die zijn heel fijn om voor te laten lezen door kinderen die nog niet vlot lezen. Zo kunnen ook zij op hun eigen niveau mee oefenen met dit boek.

Van deze serie AVI lezen Paul van Loon zijn boeken geschreven voor beginnende lezers van 4 tot 8 jaar op niveau AVI start t/m AVI E4.

Mijn mening

Het boek is leuk. We kennen al een ander boek van Sam Schoffel. Dat was geen toneelleesboek.

Het verhaal is leuk. In de zoektocht naar de schildpad komt Sam steeds verdachte personen tegen, maar iedere keer blijkt die niet de ontvoerder van de schildpad te zijn.

De voorleesstukjes worden steeds aangegeven met de namen van de personages in de bijbehorende kleur. Dit is heel fijn, maar het zou wel duidelijker zijn als er een stukje witregel tussen de verschillende personages zou zitten. Kinderen hebben nu niet snel door wanneer een ander aan de beurt is om voor te lezen.

Een hoofdstuk heeft een prima lengte. Kinderen kunnen één tot twee hoofdstukken per keer of leesbeurt lezen. Het is ook goed mogelijk om het boek in één dag uit te lezen.

Achter in het boek staat het Sam Schoffel-lied.

Er zijn meer boeken van deze leesserie.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply