You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Vijf tips voor het organiseren van leuke activiteiten in het onderwijs

Advertorial

Eens in de zoveel tijd wil je iets leuks organiseren voor je leerlingen. Dit kun je natuurlijk op vele manieren doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ckv workshops of een sportdag? Maar ook uitjes naar een mooie stad of een leuk pretpark behoren tot de mogelijkheden van excursies in het onderwijs. In dit artikel lees je vijf leuke ideeën voor het organiseren van activiteiten voor jouw leerlingen.

Uitje naar een mooie stad

In Nederland vindt je tal van mooie steden die zeker het bezoeken waard zijn. In veel van deze steden vind je interessante musea. Het combineren van een bezoekje aan één van de musea en een rondleiding met een gids door de stad staat garant voor een leuke én leerzame dag! Wanneer je leerlingen oud genoeg zijn, kun je ze ook nog even vrije tijd geven om op eigen houtje de stad nog even door te lopen.

Sportdag

Laat je leerlingen in actie komen en organiseer een sportdag. Ideale locatie hiervoor is de plaatselijke atletiekbaan. Hier kunnen je leerlingen allerlei sporten uitvoeren. Wie is de snelste leerling van de school? Wie springt het hoogst of het verst? En wie is de absolute speerwerpkampioen van jouw school? Een dagje op de atletiekbaan is niet alleen leuk, maar ook nog eens supergezond!

CKV workshops

Stimuleer je liever de creativiteit van je leerlingen? Organiseer dan een ckv workshop. Hiermee kun je vele kanten op. Laat je leerlingen ervaring opdoen met acteren, muziek maken of op verschillende manieren tekenen. Dit kan zowel traditioneel met potlood, maar ook hypermodern met een 3D-pen. Maar ook wat actievere ckv activiteiten als het ontwikkelen van een eigen circus zijn mogelijk als workshop op school.

Schoolreisje

Met een uitje naar een pretpark doe je een groot deel van je leerlingen een enorm plezier. Heerlijk razen in achtbanen of juist genieten van het uitzicht in het reuzenrad. Laat je leerlingen lekker een dagje genieten, zonder na te hoeven denken of werkwoordspelling, naamvallen of formules. Een ander geliefd schoolreisje is een bezoek aan een dierentuin.

Gastlezing

Nodig eens een bekende Nederlander uit, die jouw leerlingen alles kan vertellen over bepaalde zaken. Je leerlingen zullen aan zijn of haar lippen hangen tijdens de lezing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bekende YouTuber, die je leerlingen alles kan vertellen over het maken van vlogs. Een bekende sporter doet het natuurlijk ook altijd goed.

One Response to Vijf tips voor het organiseren van leuke activiteiten in het onderwijs

Leave a reply