You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Hoe maak je een legpuzzel?

Hoe maak je een legpuzzel?

Hoe begin je aan een puzzel?
Kies een puzzel die goed bij jou past.
Heb je nog niet eerder een puzzel gemaakt begin dan met 100 tot 300 puzzelstukken voor je eerste puzzel, gewoon om even in te komen en jouw eigen mogelijkheden te ontdekken.
Kijk goed naar de kleuren op de puzzel voordat je het koopt. Zie je genoeg herkenbare kleuren en plaatjes op de puzzel of is er veel dezelfde effen kleur en dus moeilijk te herkennen op alle losse stukken?

Heb je nog nooit eerder een puzzel gemaakt en wil je een idee hebben van hoe je het aan zou kunnen pakken? Kijk dan naar onderstaande video.

Ik begin altijd met het ordenen van de puzzelstukken. Eerst leg ik alle randjes bij elkaar. Daarna leg ik de verschillende soorten stukken bij elkaar. Daarbij let ik dus op de vorm (zoals ik hierboven in de video laat zien). Daarna kies ik een onderdeel van de puzzel uit die me makkelijk lijkt (door goed op het plaatje op de doos te kijken) en daar zoek ik de stukken van.
Eerst leg ik alle randen op de juiste plaats neer zodat ik een beter beeld krijg van wat waar hoort. Vaak herken ik wel een stuk op het plaatje, maar heb ik nog geen puzzels liggen waar het aan vast moet. Doordat ik alle randen heb gelegd kan ik met behulp van het plaatje toch inschatten waar het ongeveer hoort en kan ik het daar vast neerleggen. Als ik later de bijbehorende stukken vind kan ik er direct mee aan de slag.

Puzzelen is een manier om kinderen te helpen ontwikkelen.
Het helpt kinderen met het leren:

  • waar te nemen.
  • te ordenen.
  • te sorteren.
  • zelfstandig bedenken van oplossingen voor problemen.

Door te puzzelen bereiden kinderen zich voor op het leren rekenen door logisch na te denken. Daarnaast wordt het ruimtelijk inzicht vergroot en leren kinderen zich te concentreren en door te zetten.

Het is dus belangrijk voor kinderen om te puzzelen!
Ik heb ook een app gemaakt voor jonge kinderen om te oefenen met puzzelen.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40


Leave a reply