You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Build a Bot dieren

Build a Bot dieren

Laatst zag ik bij de outlet van Bol.com deze Build a bot konijn voor rond de zeven euro. Dit vond ik een leuke prijs om eens uit te proberen.
Hoe het allemaal werkt en wat de bedoeling is zie je in onderstaande video.

Wat is Build-a-Bot ?

Je krijgt alle onderdelen los. Het is allemaal wel genummerd, zodat ze goed herkenbaar zijn en je de robot m.b.v. de handleiding makkelijk kan bouwen. Je krijgt een vel met mooie stickers waarmee je jouw eigen robot mooi kan maken en zo aan kan passen aan je eigen smaak.
De handleiding biedt je de bouwwijze aan met behulp van tekst (in het Nederlands) en duidelijke foto’s.
Je moet wel de nodige batterijen los kopen.

Mijn mening

Ik vind het bouwen heel erg leuk en best leerzaam. Tijdens het bouwen krijg je nog een beetje extra uitleg over de techniek die gebruikt wordt.
Sommige delen tijdens het bouwen vond ik best pittig zoals je in bovenstaande video kan zien. Bij die stappen zullen kinderen wel echt hulp nodig hebben. De meeste stappen zullen ze best zelf kunnen. Wel is het handig als ze geholpen worden bij het stevig vastklikken van de onderdelen.

Het is erg leuk dat je jouw eigen robot kan versieren met de stickers. Zo kunnen kinderen hun robot mooi aanpassen naar hun eigen smaak. Dat vind ik wel een pluspunt!
Het is leuk dat je de robot kan laten bewegen met de wortel door de wortel aan het konijn te bieden.
Ik denk op zich niet dat oudere kinderen heel erg lang met de robot zullen spelen, jongere kinderen misschien wel. De waarde van dit pakket vind ik vooral zitten in het bouwen. Kinderen ervaren hoe leuk het is om een eigen robot te bouwen.
Na de video heb ik alle onderdelen weer uit elkaar gehaald, zodat mijn eigen kinderen er ook mee aan de slag konden gaan. Het uit elkaar halen was best wel makkelijk.

Leave a reply