Pers kit

Leiden, 16 mei 2011

Twee knotsgekke ouders maken top 3 educatieve iPhone app

Twee Leidse ouders vonden dat er niet genoeg Nederlandstalige iPhone apps voor hun zoontjes waren en besloten deze educatieve apps voor kinderen maar zelf te maken. De app, die getest werd door kinderen van 2 en 3 jaar, is een groot succes en haalde binnen een paar dagen de top 3 van de educatieve hitlijst in de appstore. Ook stond het bijna 2 weken lang als eerste genoteerd in de categorie nieuw en opmerkelijk.

Wat hebben zij gemaakt:

Zij maakten van jufjannie.nl een website voor thematisch woordenschat onderwijs. De site is gebaseerd op het principe van meervoudige intelligentie. Niet elk kind leert hetzelfde. Daarom bieden zij verschillende werkvormen aan binnen een thema zoals knutselwerkjes, kleurplaten, foto’s en natuurlijk de apps. Op deze wijze kunnen kinderen op meerdere manieren in contact komen met een onderwerp en wordt het gemakkelijker voor ze om de onderwerpen in het juiste verband te zien.

Waar doen zij dit allemaal:

Zij doen dit thuis vanuit hun woonkamer, terwijl hun zoontjes aan hun mouwen trekken en commentaar leveren op de tekeningen.

Waarom doen zij dit:

De ouders doen het omdat ze graag willen dat hun zoontjes kennismaken met leerzame iPhone apps en deze ook gebruiken. Zij gingen daarom op zoek naar leuke apps voor hun oudste zoon maar konden niets vinden. In het Nederlands waren er te weinig apps voor kinderen te vinden en daarom besloten zij om er zelf een te bedenken en te ontwerpen.

Tijdens het testen van de app op kinderen van 2 en 3 jaar waren deze er minstens een half uur zoet mee.

Wanneer zijn zij er mee begonnen:

In september 2010 besloten ze om het gewoon te doen. Ze kochten boeken, zochten online lessen en zijn gaan leren. Het duurde bijna 6 maanden voordat ze de kennis hadden om daadwerkelijk aan een app te beginnen. Eind januari zijn ze gestart met het maken van de eerste app “Juf Jannie op de kinderboerderij” en 4 mei 2011 was de app online in de App Store. Het bleek een doorslaand succes, want binnen enkele dagen stond de app nummer drie in de hitlijst van de educatieve apps en bijna twee weken lang stond het op de eerste plek bij ” nieuw en opmerkelijk” .

Hoe is de app te vinden:

Bedrijfsnaam: jufjannie.nl
de website: https://www.jufjannie.nl
de app: bekijk de app in de App Store
video demo: Bekijk de demo.
email: [email protected]