You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek

Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Doelgroep: 3 tot 7 jaar

Titel: Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek

Schrijvers: Marianne Busse & Ron Schröder
Illustrator: Dagmar Stam

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Ook te downloaden als boek in iTunes.
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Bol.com

Het verhaal

Het boek zit vol leuke versjes en verhalen over Sint, zijn pieten, lieve en stoutje kindjes, dieren en koningen die vol verwachting uitkijken naar het Sinterklaasfeest.
In totaal zijn er 22 leuke gedichten en verhalen.

Het boek begint met een gedicht over een leuke zoekplaat.

sintvoorleesboek1

Voor in het boek zie je de inhoud. Naast de titels zie je plaatjes om aan je kind duidelijk te maken om welk verhaal het gaat.

Mijn mening

Het boek begint geweldig! De twee zoekplaten naast elkaar bevatten verschillen. Je ziet een etalage in de zomer en dezelfde etalage rond 5 december. Als je iedere dag één of meer versjes en verhaaltjes uit dit boek voorleest kan je steeds beginnen met deze etalage en zo je kind bij het boek betrekken. Je zult zien dat je kind iedere keer weer een nieuw plaatje ontdekt en daar met plezier naar wijst.

Daarna wordt je kind in sfeer gebracht door “Het verhaal van Sinterklaas”. Het verhaal is op rijm geschreven. Je kind komt op een leuke wijze in Sinterklaassfeer.

De inhoudsopgave vind ik erg handig. Als je kind nog niet kan lezen kan het toch aan de plaatjes zien om welk verhaal het gaat. Je kan je kind zo iedere dag één of meer versjes en verhaaltjes laten kiezen.

De meeste versjes en verhaaltjes zijn op rijm geschreven. In contact komen met rijm is goed voor de fonologische ontwikkeling van kinderen. Ze herkennen woorden met dezelfde klank.

Op alle bladzijden is een leuke en mooie illustratie bij de tekst. De plaatjes geven het verhaal duidelijk weer en zijn erg leuk om naar de kijken. Op sommige pagina’s hoort het plaatje zelfs bij de tekst, omdat je iets gevraagd wordt en je alleen antwoord kan geven door naar de plaatjes te wijzen.

sintvoorleesboek2

Leave a reply