You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Minecraft zet kinderen aan het lezen!

Minecraft zet kinderen aan het lezen!

Mijn zoontje is bijna 7 jaar. Hij heeft zichzelf al leren lezen toen hij nog maar 4 jaar was, maar hij houdt niet zo van boeken lezen. Er zijn maar weinig boeken die hij graag uit zichzelf pakt om te lezen.
Voorlezen is een ander verhaal. Hij vindt het heerlijk wanneer ik hem een boek ga voorlezen.

Vandaag probeerde ik het eens op een andere wijze. Hij speelt graag Minecraft op de iPad met zijn jongere broertje, dus kocht ik een Minecraft handboek voor hem.

Het had gelijk effect. Zodra we de winkel uitgingen liep hij al lezend achter me aan en in de auto had mijn man behoorlijk pech, want hij moest alles over Minecraft aanhoren!
Mijn man probeerde nog wat rust voor zichzelf te creëren door te zeggen dat hij alles aan zijn broertje kon vertellen omdat die het ook allemaal wilde weten.
Mijn zoontje antwoordde daarop: “Hij hoort het zo ook wel.”

Het leuke aan het boek is dat mijn zoontje gelijk toepast wat hij leest. Zo las hij hoe hij een wolf zou kunnen temmen. Hij ging dat meteen proberen en kwam me gelijk het resultaat laten zien.
Mijn kind houdt dus minder van verhalenboeken voor kinderen van zijn leeftijd. Hij heeft veel liever informatieve boeken en handleidingen (blijkbaar).
Binnenkort wil ik beginnen met Geronimo Stilton. Eens kijken wat hij daarvan vindt, maar voor nu schijnt dit een succes te zijn!

Leave a reply