You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mijn vriend Crenshaw

Mijn vriend Crenshaw

Doelgroep: 9 – 12 jaar
Titel: Mijn vriend Crenshaw
Schrijver: Katherine Applegate
Omslagbeeld: Erwin Madrid
Omslag: Roald Triebels
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045119960
ISBN EBOOK: 9789045120614

Wat leert je kind:

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek heeft een prettig formaat met een stevige kaft en bestaat uit alleen maar tekst. Zo hier en daar zie je een schaduw van Crenshaw op een lege bladzijde.

Je leest best snel door het boek, omdat er veel lege stukken zijn op de bladzijden. Er zijn wel 34 lege pagina’s met op de meeste een schaduw van Crenshaw en nog veel meer bijna lege bladzijden.
Dit zorgt ervoor dat je lekker snel door het boek gaat.
Hoewel ik maar weinig tijd had om te lezen kon ik na iedere sessie toch resultaat zien. Ik houd ervan om na het lezen te kijken waar mijn boekhouder is ten opzichte van het hele boek!
In dit geval voelde ik me toch steeds heel goed, omdat ik kon zien dat ik opschoot!

Het verhaal gaat over Jackson. Hij ziet ineens zijn oude vriend Crenshaw. Alles aan het voorval is vreemd.
Ten eerste staat Crenshaw met een paraplu in de hand op een surfplank, wat raar is als je gaat surfen!
Maar het kan nog gekker, want Crenshaw is een kat met handen. Om het helemaal af te maken is het ook nog eens zijn denkbeeldige vriend!

En zo begint het verhaal.
Jackson snapt niet waarom Crenshaw ineens weer terug is gekomen. Hij wil Crenshaw ook liever niet zien, want een denkbeeldige vriend hebben is niet normaal.
Al gauw ontdek je dat Crenshaw terug is gekomen omdat Jackson hem nodig heeft. Hij moet leren de waarheid te zeggen tegen diegene die er het meest toe doet.
Crenshaw kwam in zijn leven toen zijn ouders met geldproblemen zaten. Hun geldprobleem van toen werd zelfs zo groot dat ze uit huis werden gezet en in hun busje moesten wonen.
Dat terwijl ze twee kleine kinderen en een hond hadden!
Toen het financieel weer beter ging verdween Crenshaw. Nu is hij er weer. Waarom? Wat gaat er gebeuren?

Hier vind je een inkijkexemplaar van het EBOOK.

Mijn mening

Prachtig verhaal over het omgaan met problemen en het hebben van een denkbeeldige vriend. In het begin moest ik wel even in verhaal komen.
Het verhaal speelt zich af op een hoog tempo. Je gaat supersnel door het boek, maar in het begin vroeg ik me steeds af welke kant het op ging.
De tijd verandert steeds. De ene keer speelt het zich af in de tegenwoordige tijd, dan denkt Jackson weer terug en zijn we weer in het “nu”.
Op een gegeven moment begon ik het te begrijpen en kon ik genieten van een mooi verhaal.

Het verhaal is best aangrijpend. Het speelt zich af in Amerika, want ik kan me echt niet voorstellen hoe een gezin hier in Nederland van de ene dag op de ander in een bus of auto kan leven.
Het laat je toch wel even weten hoe goed je het hebt en hoe dankbaar je daarvoor moet zijn!
Hoe moeilijk Jackson en zijn ouders het ook hebben ze blijven alles positief zien. Ze kijken steeds naar waar ze dankbaar voor mogen zijn, ook al hebben ze bijna niks!
Dat maakt dat het verhaal dan ook niet te zwaar aanvoelt, omdat het steeds op een positieve wijze wordt gebracht.

Het is een mooi verhaal voor kinderen om zich eens in te leven in een ander en zo ontdekken waar je best dankbaar voor mag zijn. Ook leer je dat het belangrijk is dat je eerlijk bent tegen jezelf en dat je duidelijk moet zijn over je gevoelens. Maak het niet mooier dan het is of anders, maar vertel wat er aan de hand is en wat het met je doet.

Verder vind ik het leuk hoe het idee van een denkbeeldige vriend wordt uitgelegd. Het wordt heel simpel benaderd en heel duidelijk uitgelegd.

Leave a reply