You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Predator’s Gold (Mortal Engines serie)

Predator’s Gold (Mortal Engines serie)

Doelgroep: Vanaf 13 jaar
Titel: Predator’s Gold (Mortal Engines serie)
Schrijver: Philip Reeve
Uitgeverij: van Goor
ISBN: 9789000359837

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik heb een abonnement waarmee ik vaak naar boeken luister.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het boek

Het verhaal speelt zich af zo’n twee jaar na de avonturen uit deel 1 Mortal engines.
Tom en Hester zijn handelaars geworden. Ze vliegen van stad naar stad en kopen en verkopen goederen. Nooit nemen ze “oude technologie” mee. Daar willen ze niets mee te maken hebben aangezien ze zelf hebben ervaren hoe gevaarlijk dat is en hoe dit onmenselijk ingezet kan worden door de machthebbers. Ook nemen ze normaal gesproken geen passagiers mee, maar wanneer een passagier bij ze aanklopt en een historische schrijver blijkt te zijn raakt Tom helemaal gecharmeerd. Hij besluit hem als passagier mee te nemen, maar was dit wel een wijs besluit? Of had hij toch naar Hester moeten luisteren?

Al snel worden ze aangevallen in hun vlucht. Ze hebben dan ook een vliegschip die eigenlijk bij een organisatie hoort. Ze hebben het niet echt gestolen, maar na de dood van de vorige eigenaar hebben zij het “gehouden”.
Gelukkig vinden ze een ijsstad waar ze terecht kunnen om hun schip te repareren.
Jammer genoeg valt hier genoeg te beleven. De leider van de stad, een jong meisje, heeft haar oog op Tom laten vallen. Hoe kan Hester concurreren met zo’n mooie en invloedrijke meid? Tom gaat hier vast enorm gelukkig zijn. Arme Hester! En wat is er toch aan de hand in de stad? Spullen verdwijnen en geesten worden waargenomen…. is het hier wel pluis? Konden ze maar gelijk vertrekken!

Deel 1 van deze serie is verfilmd.

Ook in iTunes

Audioboek (Engels)

Mijn mening

In deel 1 gaat het vooral over de nieuwe wereld waarin dorpen en steden aan de wandel gaan en hoe alles in zijn werk gaat. Nu gaat het vooral om de gevolgen van de avonturen van deel 1. Tom en Hester ondervinden wat er is gebeurd met de mensen die ze hebben ontmoet na de rampzalige gebeurtenissen. Mensen waarvan ze dachten dat ze dood waren blijken het toch te hebben overleefd of misschien toch niet?

In het vorige boek was er een doel in het verhaal. Hester wilde toen Valentijn doden. In dit verhaal is het doel niet zo duidelijk. Het gaat meer om wat Tom en Hester meemaken. Je maakt kennis met twee nieuwe personages die een duidelijke rol spelen in het verhaal. Misschien gaan ze ook een grote rol spelen in deel 3?

Deel 1 van deze serie heeft de lat heel hoog gelegd. Het verhaal begon geweldig goed! Ik vond dit deel wat minder in verhaal. Deze wereld is toch heel bijzonder en vooral “fantastisch” wat fantasy betreft, maar dat werd veel minder beschreven in dit boek dan in deel 2. Ik vond het nu vooral om de perikelen gaan tussen Tom en Hester en sommige andere personages. Dat vond ik toch wel jammer. Maar al met al, vond ik het toch wel leuk en ik heb zeker nog zin om snel met deel 3 te beginnen. Morgen terwijl ik mijn huis ga schoonmaken ga ik weer zeker verder in deze Mortal Engines serie!

Leave a reply