You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

LEGO World 2018 in Jaarbeurs Utrecht (18 – 24 oktober)

LEGO World 2018 in Jaarbeurs Utrecht (18 – 24 oktober)

Gisteren hebben we met de kinderen een uitstapje gemaakt met als thema LEGO. We zijn naar LEGO World gegaan in jaarbeurs Utrecht.
We vinden het elk jaar weer een leuk uitje om te doen met de kinderen. Mijn kinderen houden van bouwen en spelen met LEGO.
De beurs is verdeeld in verschillende thema’s. Je vindt er alle LEGO thema’s. Is je kind benieuwd of LEGO Minecraft, LEGO Elves, LEGO Star Wars, enz. leuk is om mee te bouwen? Tijdens deze beurs mogen kinderen met alle thema’s zelf aan de slag gaan. Bouw je eigen werkjes aan één van de vele LEGO bakken, bouw mee aan de kaart van Nederland of ga aan de slag met het programmeren van één van de LEGO robots. Je kan je zelfs inschrijven voor een workshop waarmee je de basis van programmeren uitgelegd krijgt.

Hieronder laat ik je in een filmpje zien wat je kan verwachten van LEGO World.

Ik vind het elk jaar weer leuk om te zien hoe hele gezinnen hier samen aan het werk zijn. Vaak zie je ook de ouders op zoek naar specifieke LEGO steentjes om hun kinderen te helpen bij hun bouwwerken. Je ziet vaders, moeders, opa’s en oma’s samen met de kinderen hele mooie en vaak ook grote bouwwerken maken.
Er hangt altijd een prettige en behulpzame sfeer. Mensen helpen elkaar zoeken naar de juiste LEGO steentjes. Bij LEGO Ninjago helpen mensen elkaar bij het maken van de flyers. Het is er altijd wel erg fijn.

Dit jaar hebben we voor het eerst niet meegedaan met één van de LEGO bouwwedstrijden. Anders dan de overige jaren kon je dit keer niet je werkje inleveren met naam en adres erbij. Je moest er nu een foto van maken en uploaden in de LEGO life app. Misschien als er plekken waren geweest waar je met je werkje heen kon en de LEGO mensen de app al op hun apparaat hadden staan om je te helpen uploaden, zouden we het wel hebben gedaan. Mijn zoontje heeft dit helemaal niet gemist. Het gaat hem nooit om het winnen van een prijs, maar het lekker bouwen met LEGO en om het gebruiken van leuke LEGO poppetjes in zijn bouwwerkjes.

Naast spelen met LEGO zijn er altijd andere leuke activiteiten. Ook dit jaar waren er weer grote springkussens voor kinderen. Ik zag een racebaan en plekjes waar je geschminkt kon worden en tattoos kon laten maken. Elk jaar ben ik weer benieuwd wat mijn jongste zoon van de verschillende thema’s vindt. Hij koopt altijd leuke setjes met zijn spaar- en verjaardagsgeld. Ik denk dat hij dit jaar gaat sparen voor LEGO Minecraft. Hier bij LEGO world kan hij de thema’s uitproberen zodat hij later in het jaar een betere keus kan maken.
Hij koopt het liefst LEGO setjes met leuke poppetjes zodat hij er stop-motion video’s mee kan maken.

Zijn laatste aankoop was van LEGO Jurassic Parc. Hieronder zie je zijn stop-motion video met deze set.

Kinderen kunnen ook handige workshops volgen over het programmeren van LEGO robots.
In de video hieronder vertel ik je er meer over.


Toegangsprijs LEGO World Nederland:

  • 19,50 euro als je de kaartjes online koopt.
  • Tickets aan de kassa kosten 25,00 euro.

Leave a reply