You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het gemak van de Social Schools app!

Advertorial

Geen dag is hetzelfde in het basisonderwijs. En goede communicatie is belangrijk om alles in goede banen te leiden. Met de basisschool app van Social Schools bundel je alle communicatie en informatie op één plek. Dit zorgt niet alleen voor meer overzicht,  maar ook voor meer betrokkenheid en betere samenwerking tussen de school, ouders en kind.

Betrokkenheid en samenwerking

Als je werkzaam bent in het basisonderwijs weet je als geen ander dat het op school altijd een drukte van belang is. Het is een bruisende omgeving. Het is belangrijk dat ouders van kinderen betrokken worden én blijven bij het leertraject van hun kind. En de leerkracht is daarbij een belangrijke spil in dit traject. De basisschool app van Social Schools helpt daar een handje bij. Een overzichtelijke app die makkelijk te gebruiken is. Niet alleen door de leerkrachten, maar ook door ouders en kinderen. De school kan ouders simpel op de hoogte houden door bijvoorbeeld nieuwsberichten te delen of foto’s van een schoolreisje. Maar via de app kunnen bijvoorbeeld ook ouderavonden en andere afspraken gepland worden.

Veilig en interactief

De Social Schools app bouwt een brug tussen school en ouders en kinderen. Het contact tussen leerkracht en ouder is laagdrempelig. En heel belangrijk; dat alles in een veilige en afgesloten omgeving. Persoonlijke gegevens zijn zo goed beschermd.

Een leerkracht kan makkelijk een chat starten met één of meerdere ouders, of met collega’s onderling. En een ouder kan zijn of haar kind zelf absent melden. Bijvoorbeeld bij ziekte of bezoek aan de tandarts. Een leerkracht kan snel zien welke leerlingen er op een bepaalde dag of bepaald tijdstip niet aanwezig zijn.

Huiswerk doorgeven via de Social Schools app

Het is nog wel eens een dingetje; huiswerk…Omdat ook leerlingen toegang hebben tot de Social Schools app is deze tool heel handig om huiswerk op te geven. De leerling weet precies welke opdracht hij of zij moet uitvoeren. En voor wanneer. Ouders zijn op de hoogte van de huiswerkopdracht. Als nodig kunnen zij hun kind herinneren aan een huiswerkopdracht 😉.  Hiermee wordt de ouderbetrokkenheid vergroot.

Altijd bij de hand

De app van Social Schools heb je altijd bij de hand; op je telefoon, tablet of pc. Handig voor leerkrachten en ouders. Alle informatie staat op één plek en door middel van een pushbericht is iedereen meteen op de hoogte van een nieuwe melding of activiteit.

Gewoon heel handig!

De Social School app voor basisscholen is gewoon ontzettend handig! Het neemt leerkrachten behoorlijk veel werk uit handen. Het geeft overzicht en meer rust. Het is makkelijker om ouders op de hoogte te houden, zodat zij weten wat er speelt. Ouders kunnen op hun beurt makkelijker in contact komen met de leerkracht van hun kind. En leerlingen….die maken op een veilige manier kennis met social media. Met de Social Schools app wordt een win- winsituatie gecreëerd voor school, ouder en kind. Passend bij het moderne onderwijs.

Leave a reply