You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Waarom een recensie voor een App achterlaten en hoe doe je dat?

Waarom een recensie voor een App achterlaten en hoe doe je dat?

Waarom vragen makers van Apps toch zo vaak om recensies voor hun Apps? Je krijgt als klant vaak een pop-up scherm in je net gekochte App met de vraag of je alsjeblieft een recensie achter wil laten in de AppStore. De directe reden voor de ontwikkelaar is dat het helpt om een App op te laten vallen. Hoe meer recensies een App heeft moe meer kans de ontwikkelaar heeft om door Apple opgemerkt te worden. Dat betekent meer downloads. Meer downloads is een motivatie voor de ontwikkelaar om Apps te blijven maken en zijn bestaande Apps up to date te houden. Vooral voor kleine App ontwikkelaars is het belangrijk om op te vallen tussen de grote bedrijven met grote budgetten. Voor mij zijn recensies ook heel erg belangrijk, dat is ook de reden dat je me vaak via Twitter of Facebook om een recensie ziet vragen.

Maar een andere belangrijke reden is dat het andere kopers helpt een beslissing te maken. Ervaringen van andere mensen zijn erg belangrijk bij de beslissing om een App te kopen. De koper kan dan van te voren de recensies lezen en beslissen of de App wel of niet goed is. Als een App goed is is het extra belangrijk om een recensie achter te laten. Waarom? Omdat mensen die klagen vaker hun mening laten weten. Als iets niet werkt is het mensen eigen om te klagen en dat is heel begrijpelijk. Ze willen geholpen worden en door een bericht achter te laten kan dat gebeuren. Het laat ontwikkelaars weten dat er fouten in een App zitten waar ze zich niet van bewust waren. Maar mensen die tevreden zijn laten vaak hun mening niet horen omdat het werkt. Dit kan een vertekend beeld geven van de App.

U vraagt zich misschien af of het uw taak is om de ontwikkelaar te helpen aan meer downloads. Dat is het natuurlijk niet, maar het is wel een manier om te laten zien dat u het werk dat in een App gestoken is waardeert.   Het zorgt ervoor dat Nederlandse App ontwikkelaars door kunnen blijven gaan met het maken van Apps in de Nederlandse taal.

Mocht u nu denken: “Ik wil een review achter laten, maar hoe doe ik dat?”

Het is redelijk simpel. U zoekt de App op in de AppStore en bij het gedeelte klantbeoordeling kunt u uw mening achterlaten door middel van een geschreven recensie of door een aantal sterren toe te kennen aan de App.

Hier zijn de links naar mijn Apps:

 

Leave a reply