You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Jop’s Sinterklaas Puzzels – app review

Jop’s Sinterklaas Puzzels – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Elementen van intelligentie ontwikkelen.
  • Analytisch vermogen ontwikkelen.
  • Bevorderen van praktisch denken.

Doelgroep: 2 tot 6 jaar.

Sinterklaas komt straks weer in het land. Veel kinderen zien in de winkels al de Sinterklaassnoepjes liggen. Jop heeft een nu een leuke puzzelapp gemaakt voor kinderen die alvast in de sfeer van het Sinterklaasfeest willen komen.

 

 

 

 

 

 

 

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

App

  • Plaatjes van Jop, Sinterklaas en Zwarte Piet.
  • Keuze uit 4, 9 en 16 puzzelstukjes.
  • Ballon als beloning.
  • Voorbeeldplaatje aan- en uitzetten.
  • Sinterklaaslied in het hoofdmenu.

Min

  • Niks.

De app

De app bestaat uit allerlei puzzels. In het beginscherm kan je kiezen of je wil puzzelen met de afbeeldingen van Jop de giraf en zijn vriendjes in het sinterklaasthema of de poppen Lulu en Tommy verkleed als Sinterklaas en Zwarte Piet. In beide gevallen kan je dan uit 12 puzzels kiezen. Kies een puzzel en bedenk dan hoe moeilijk de puzzel mag zijn. De app biedt drie moeilijkheidsniveaus bestaande uit 4, 9 en 16 stukjes.

 Jop Sinterklaas puzzel 3 

De puzzelstukken verschijnen één voor één in het scherm. Je kan dus niet kiezen waarmee je begint. Je legt de puzzelstukken op het voorbeeldplaatje. Als je het puzzelstuk op de juiste plek houdt, klikt hij vast op het voorbeeldplaatje en hoor je aan een geluidje dat je het stukje goed hebt gelegd. Je kan er ook voor kiezen om het voorbeeldplaatje uit te zetten. Als de puzzel af is, krijg je een ballon te zien. Rechtsonder in het scherm zie je 4 knoppen om door de app te navigeren en een kruis om het voorbeeldplaatje aan en uit te zetten. Ook kan je ervoor kiezen om het voorbeeld aan of uit te zetten.

Jop Sinterklaas puzzel5Jop Sinterklaas puzzel6

Mijn mening

Als je de app start krijg je een in het hoofdmenu een erg leuk Sinterklaasliedje te horen. Ook tijdens het maken van de puzzels hoor je een leuk melodietje terwijl je geluiden hoort die het paard van Sinterklaas maakt.
Het is fijn dat je zelf kan kiezen met hoeveel puzzelstukken je wil puzzelen. Mijn jongste puzzelt met 9 stukjes. Mijn oudste zoon kiest voor 16 stukjes. Mijn beide zoontjes vinden het erg leuk dat ze een ballon mogen knappen na het voltooien van een puzzel.

Leave a reply