You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Little Fox Music Box – Kids songs – Sing along – app review

Little Fox Music Box – Kids songs – Sing along – app review

 

Wat leert mijn kind van deze educatieve app:

 • Drie liedjes: “London Bridge”, “Evening Song” en “Old Mac Donald had a farm”.
 • Nieuwe situaties

Doelgroep:
Vanaf 2 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40


Get it on Google Play

Plus

 • Prachtige app.
 • Levendige plaatjes.
 • Handig voor woordenschat en muzikale beleving.
 • Spelen met de animaties.

Min

 • Niks.

De app

De app bestaat uit 3 liedjes met hun eigen interactieve plaatjes en de studio.

Je kan uit 3 liedjes kiezen. De liedjes worden door schattige kinderstemmen gezongen. Het zijn wel Engelstalige liedjes. Ondertussen kijk je naar een prachtige bewegende plaat waarop alles lijkt te leven. Raak de verschillende plaatjes aan om leuke en grappige animaties te zien.

Dan is er ook een studio waar de kinderen zich muzikaal kunnen uitleven. Zet een leuk muziekje aan op de speaker en maak dan zelf muziek door de plaatjes aan te raken.

Little Fox Music Box 4

Little Fox Music Box 3

 

Mijn mening

Ik vind de app er prachtig uitzien. De app ziet er levendig uit met de bewegende plaatjes en de animaties zijn dan ook nog eens erg leuk en grappig. Er is veel tijd en moeite in de app gestopt om het zo mooi te maken.

De drie plaatjes met de liedjes vind ik vooral handig om woordenschat van kinderen uit te breiden. Er valt heel veel te zien op de platen. Praat met de kinderen over alles wat er te zien valt. Stel vragen om te oefenen met taal. Het liedje kan worden uitgezet zodat je samen rustig kan praten zonder dat er in het Engels wordt gezongen.

Mogelijke vragen:

 • Wat zie jij hier? Little Fox Music Box 2
 • Wat is dat?
 • Wat gebeurt er?
 • Wat vind jij daarvan?
 • Wat vind jij het leukst?

Bij het avondlied kan je zelf ook met de animaties spelen. Zo kan je de uil zelf de lucht in gooien en kan je spelen met het noorderlicht. Dit vind mijn zoontje het leukst! Hij vind het heerlijk om de lichtjes tevoorschijn te toveren. Als nadeel wil hij nu ineens het noordelicht in het echt gaan bekijken! Het is wel een teken dat de app iets met hem doet. De app daagt hem uit en maakt hem nieuwsgierig. Zo vraagt hij zich ook af waarom de dieren zo verdrietig kijken terwijl ze lekkere worstjes hebben.

Bij het liedje Old MacDonald kan je de plaat steeds van seizoen veranderen om zo je kind over de seizoenen te leren. Dit vind ik heel leuk bedacht! Zo ziet je kind wat er op het veldje groeit per jaargetijde. De boom laat ook duidelijk zien welk invloed de seizoenen hebben.

Little Fox Music Box 1

Als je kind genoeg heeft gespeeld met de drie platen, kan je kind zich nog even lekker uitleven in de studio. In een holle boom kan je kind een leuk melodietje aanzetten om vervolgens muziek te maken door de plaatjes aan te raken.

Ik zou de app dus vooral gebruiken om te oefenen met taal, met name het uitbreiden van woordenschat en voor de muzikale beleving in de studio.Leave a reply