You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

BakingFun for kids – app review

BakingFun for kids – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Het proces van graan tot brood

Doelgroep
3-6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Ik vind het altijd belangrijk dat mijn kinderen weten hoe de wereld in elkaar zit en hoe alles werkt.
Vooral mijn oudste zoon is erg nieuwsgierig en vraagt regelmatig hoe de vork in zijn steel zit. Zo vroeg hij laatst aan mijn man hoe bier wordt gemaakt en gaf hij aan dat hij zelf bier wilde maken voor zijn oom.
Dus nu moet ik weer op zoek gaan naar informatie om zijn honger naar kennis te bevredigen.
De app van vandaag past heel goed bij mijn jongetjes. Met de app leren kinderen hoe brood wordt gemaakt. Het leuke aan de app is dat ze het leren door het zelf te doen (digitaal dan).

Plus

 • Leuke app.
 • Beloningsscene en applaus.
 • Het proces van graan tot brood op een leuke wijze leren.
 • App begeleidt je kind door het totale broodproces.
 • Verschillende soorten brood leren.
 • Feiten in een onderling verband leren.

Min

 • Niks.

De app
De app bestaat uit 5 spelletjes om te ontdekken hoe brood wordt gemaakt.

 • Plant het graan en zie hoe het groeit door de regen.
 • Oogst het graan met een maaidorser.
 • Laat de kiepwagen komen om daar de graankorrels in te doen. 
 • Maal de graankorrels tot meel in de molen. 
 • Maak brooddeeg met het meel en bak de broden in de bakkerij. 

baking-fun-1

Mijn mening

De app biedt kinderen een leuke wijze om te leren hoe brood wordt gemaakt. Door zelf te doen leren de kinderen hoe dat in zijn werk gaat.
Zelf lijkt het me nog leerzamer om de app als inleiding te gebruiken, zodat je kind eerst leert hoe het in zijn werk gaat. In het weekend kan je dan zelf lekkere bolletjes bakken met je kind. Om de aangeleerde kennis een goed plekje in het hoofd te geven.

baking-fun-2baking-fun-3

Je kan een handig pak brooddeeg kopen waarop ook precies staat wat je nog meer nodig hebt en hoe je het klaar moet maken. Het proces is erg simpel en enorm leuk voor kinderen om te doen.
Ze hoeven niet alles zelf te doen, jij kan de rest afmaken. De ingrediënten in de kom doen, lekker kneden en bolletjes ervan rollen is al enorm leuk voor kinderen vanaf 3 jaar!

De app begeleidt je kind door het totale proces van brood maken. Als je jouw kind laat beginnen bij het planten van het graan, gaat de app steeds verder naar de volgende stap totdat je kind het brood heeft gebakken. De app geeft je kind de keuze bij welke stap je kind wilt beginnen. Wil je kind liever beginnen bij het oogsten of het malen? Dat kan! Vindt je kind het leuker om brooddeeg te maken en de verschillende broden te bakken dan kan dat ook.

baking-fun-5 baking-fun-6

Je kind leert gelijk dat brood in verschillende soorten gebakken kan worden. Je kan vloerbrood bakken, bolletjes of stokbroden.

De app maakt geen gebruik van taal, waardoor de app goed te gebruiken is voor jonge kinderen over de hele wereld.

Natuurlijk kan je kind de app prima zelf spelen, maar ik raad je aan om zo nu en dan eens de app samen te spelen. Je kan je kind zoveel leren door erbij te gaan zitten en er samen over te praten. Je kan je kind weer nieuwe woorden leren door samen over de app te praten tijdens het spelen. Zo dacht mijn jongste zoon steeds dat hij suiker in de kom deed in plaats van meel. Ook wist hij niet dat hij boterklontjes erbij deed.
Mijn oudste zoon verbeterde me steeds wanneer ik het had over tarwe. Hij zei iedere keer dat het geen tarwe was maar graan. Zo kon ik hem uitleggen dat tarwe een graansoort is en dat wij in Nederland vooral tarwe hebben omdat het hier zo goed groeit. 

baking-fun-4

De app is erg leuk voor kinderen en ziet er ook leuk uit. Je kind wordt steeds beloond met een geweldig applaus en een blije boer, molenaar, bakker, enz. En je kind ziet steeds gelijk de volgende stap in het proces tijdens het applaus. 

Ook leert je kind dat de producten iedere keer vervoerd worden. Graan wordt naar de molen vervoerd en daar uitgeladen en meel wordt weer naar de bakker vervoerd.

Met de app leert je kind belangrijke feiten in een onderling verband. In dit geval het proces van graan tot brood.

Leave a reply