You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Letters leren schrijven app

Letters leren schrijven app

In groep 3 van de basisschool leren kinderen lezen en schrijven. Kinderen leren in groep 3 twee soorten letters: leesletters en schrijfletters. Met deze app oefenen kinderen het schrijven van de schrijfletters.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De schrijfletters die in deze app gebruikt worden horen bij de meest gebruikte methode voor schrijfonderwijs op de basisscholen. Sommige letters zoals de letters p en t hebben we in meerdere versies aangeboden zodat je het voor je kind kan aanpassen aan de juiste letter die op school wordt gebruikt (op sommige scholen schrijven ze deze letters anders dan op andere scholen).

Voordat je kind zelf gaat schrijven wordt de schrijfbeweging voorgedaan.

De oefeningen:

  • De schrijfletters leren schrijven.
  • De hoofdletters (die bij de schrijfletters horen) leren schrijven.
  • De cijfers leren schrijven.

TIP voor thuis: Als je kind thuis oefent met schrijven let op een goede zit-/schrijfhouding. Je kind mag niet bijna met de neus het schrijfwerk aanraken. Er moeten twee handen afstand tussen de neus en het werk zitten. Zo liet ik de kinderen in mijn klas de afstand berekenen: steek je handen uit en spreid je vingers. Plaats je linkerpink op tafel. Je duim wijst naar boven. Plaats je rechterpink tegen je linkerduim. Let op dat je vingers gespreid blijven. Plaats je neus tegen je duim. Dit is de afstand die je met je hoofd aanhoudt. In het begin moeten kinderen dit nog vaak opnieuw doen, totdat ze vanzelf deze afstand gaan aanhouden.

En dan de pen-/potloodhouding: het potlood moet worden vastgehouden boven het afgeslepen gedeelte van het potlood tussen de duim en wijsvinger en het potlood ligt daarbij op de middelvinger.

Leave a reply