You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mijn eerste App – Vol. 1 voertuigen

Mijn eerste App – Vol. 1 voertuigen

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Analytisch vermogen ontwikkelen.
 • Bevorderen van praktisch denken.
 • Oefenen van de motorische vaardigheden.

Doelgroep:

vanaf 2 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • De app is leuk en simpel.
 • Thema voertuigen.
 • Geen advertenties, geen in-app aankopen.
 • Zelf aantal puzzelstukjes kiezen.
 • Animaties als beloning.
 • Puzzelstukken klikken niet vast. Er kunnen dus geen puzzelstukken vastzitten.

Min

 • Niks

**Nieuw: Sinds mijn review is er een grote update geweest. Er is een vierde spel geïntroduceerd: Zoek de verschillen. De plaatjes zijn vernieuwd. Ze zijn nu volledig HD. Ook zijn er nieuwe geluiden toegevoegd en de navigatie is verbeterd.**

De app:

De app bestaat uit drie onderdelen:

 • puzzelen
 • zoek de twee plaatjes bij elkaar
 • speel het balletje in de gaatjes

Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 1Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 2

Puzzelen:

Kies uit 8 puzzels, kies het aantal puzzelstukjes (2,4,6 en 9) en puzzelen maar. Als de puzzel klaar is word je beloond met een clown die op zijn trompet blaast. Erg leuk!
De puzzels zijn dus allemaal in het thema voertuigen.

Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 7 Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 6

Zoek twee plaatjes bij elkaar:

Maak de plaatjes af door steeds twee dezelfde stukken bij elkaar te zoeken. Als beloning zie je dan steeds een korte animatie met het plaatje.

Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 4 Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 3

Speel het balletje in de gaatjes:

Kies uit 8 plaatjes. Je ziet drie gaatjes in het plaatje. Je krijgt iedere keer 1 flipperkastballetje die je in een gaatje moet krijgen. Als het lukt zie je een animatie met dat gedeelte van het plaatje, het gaatje verdwijnt dan. Daarna krijg je weer een nieuwe bal en moet je de bal in de andere gaatjes werken.

Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 8 Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 5

Zoek de verschillen:

Kies uit 8 plaatjes. Bovenaan zie je 4 rondjes die je moet vullen. Raak de verschillen aan. Zodra je het verschil hebt aangeraakt hoor je of het goed of fout is. Heb je het goed dan wordt het automatisch aangepast zodat het op beide plaatjes hetzelfde is.

Mijn mening:

Het is een leuke, simpele app voor jonge kinderen. De drie opdrachten worden leuk aangeboden en de kinderen worden steeds bij succes beloond met een korte animatie.
De tekeningen zijn simpel en schattig.

Het is natuurlijk geweldig dat ze hier een thema hebben gekozen voor alle opdrachten. Mijn zoontje is enorm dol op auto’s en op alles wat met auto’s te maken heeft. Voor hem is deze app dus erg aantrekkelijk!

Ik vind het erg prettig dat je zelf kan kiezen met hoeveel puzzelstukjes je kind gaat puzzelen.

De animaties zijn zo leuk dat mijn zoontje vaak steeds hetzelfde plaatje kiest bij een opdracht. Zonder animatie als beloning zou hij waarschijnlijk met de opdracht zijn opgehouden of had hij een ander plaatje geprobeerd. Nu oefent hij dus steeds met een opdracht omdat hij getrokken wordt door de beloning.

Het onderdeel “Speel het balletje in de gaatjes” vindt hij nog wel moeilijk (hij is net 3 jaar), maar dat betekent dus dat er voor hem hier iets te leren valt!

De puzzelstukjes klikken niet vast als je ze op de juiste plaatst heb gezet. Dit heeft als voordeel dat je er ook niet per ongeluk een puzzelstuk achter kan laten zitten waar je daarna niet meer bij kan, maar als nadeel heeft het dat ik bij mijn zoontje merk dat hij er onzeker van wordt en dan denkt dat hij het op de verkeerde plek heeft staan, juist omdat hij zo gewend is dat de puzzelstukjes vastklikken en op hun plek blijven zitten.

Leave a reply