You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Eerste hulp bij app problemen.

Als je hier terecht bent gekomen heb je waarschijnlijk een probleem met een van mijn apps. (Voor een video in het engels die het probleem erg goed uitlegt zie onder aan de pagina)juf jannie jurk
Het probleem is waarschijnlijk…… geen geluid. Dat is namelijk een probleem dat erg veel appmakers horen, niet alleen ik. Het is een iPad probleem.

OK, het probleem is dus een bekend probleem maar hoe los je dit op? Ervan uitgaande dat de iPad normaal werkt en niet kapot is zou het volgende moeten werken:

Zorg dat de schakelaar aan de zijkant van de iPad zo staat ingesteld dat het het geluid regelt en niet de rotatie vergrendeling. 
In het instellingen scherm bij de optie “Functie zijschakelaar:” moet het vinkje bij geluid uit staan. 

Aan de zijkant van de iPad moet de schakelaar zo staan dat het oranje stipje niet te zien is. 

Als je niet in de app bent zet dan de schakelaar op geluid aan (oranje stip niet te zien) en ga de app in. Het geluid zou het nu moeten doen.

Controleer ook of het geluid wel hard genoeg staat. 

Het kan zijn dat je even met de schakelaar moet spelen omdat het bij sommige mensen precies andersom was. We krijgen deze vraag regelmatig en van alle keren dat we de vraag kregen heeft dit het probleem opgelost, of een variant hiervan. 

Mocht je geluid het hierna nog niet doen dan is het aan te raden om met een koptelefoon te kijken of het dan wel werkt. Er is misschien iets mis met uw apparaat. 

Is er dan geen oplossing mogelijk vanaf mijn kant? Jawel, maar dan moet ik de apps zo maken dat het geluid niet uit kan als u er voor kiest om het geluid op stil te zetten. Ik heb er voor gekozen om de keus aan u te laten of u de app wel of niet wilt horen en op welk geluidsniveau.

Komt u er nog steeds niet uit, stuur mij dan gerust een email: [email protected]. Dan proberen we er samen uit te komen.

Voor meer hulp kijk ook op de Apple website:
http://support.apple.com/kb/HT4085?viewlocale=en_US&locale=en_US

Of dit Youtube filmpje:
 

 

Leave a reply