You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dr. Panda’s Dierenziekenhuis – Leuke educatieve app voor kinderen – app review

Dr. Panda’s Dierenziekenhuis – Leuke educatieve app voor kinderen – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Kennis maken met het ziekenhuis.
 • Kennis maken met enkele lichaamsdelen en organen.
 • Kennis maken met het verplegen.

Doelgroep:
2 tot 6 jaar.

Vandaag besloot ik om eens met mijn jongste zoon van 2 jaar een app te testen. Mijn oudste zoon heeft deze app al meerdere malen gespeeld. Ik heb hem er ook al vaak mee in actie gezien, maar nu wilde ik weleens zien of mijn jongste zoon er ook mee uit de voeten kon. Tot mijn verbazing deed hij alles al zelf. Zo nu en dan moest ik wel even helpen, maar ik kon zien dat hij de app al veel vaker heeft gespeeld. Kleine kinderen worden toch wel snel groot zeg!

 

 

 

 

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus

 • De app is mooi en vrolijk.
 • Leuke verpleegopdrachten.
 • Veel beloningen.

Min

 • Niks.

De app

De app bestaat uit een ziekenhuis. Op het dak zie je een traumahelikopter. Raak de helikopter aan om hem weg te laten vliegen.
Het ziekenhuis bestaat uit drie verdiepingen. De bovenste twee verdiepingen zijn de ziekenkamers met steeds twee bedden erin.

Op de benedenverdieping zie je dr. Panda. De patiënten komen een voor een met de lift. Raak de lift aan om ze in de wachtkamer te laten.  Raak vervolgens de wachtende dieren aan om ze naar hun ziekenbed te brengen.

In het ziekenhuis werken niet alleen dokters en zusters. We hebben ook schoonmakers nodig om de kamers hygiënisch en schoon te houden. Mijn jongste zoon kan blijkbaar niet tegen troep, want hij begint steeds eerst met het opruimen van de rommel en het geven van water aan de bloemen, voordat hij de dieren gaat verplegen.

Raak de zieken dieren aan om ze te verplegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn verschillende  verpleegactiviteiten:

 • Bloeddruk meten.
 • Ingeslikte voorwerpen uit de patiënten halen.
 • Gebroken botten op de juiste plek zetten.
 • Oogdruppels geven.
 • Injectie geven en een pleister plakken.
 • Bacteriën in de maag verjagen.
 • Bacteriën in het oor opsporen.
 • Mondverzorging
 • Zalf smeren om mazelen te behandelen.

Van tijd tot tijd krijg je een beloning voor de goede verpleging. Je mag dan een plaatje uitkiezen voor aan de wand.

 

 

 

 

Mijn mening:

De app ziet er mooi en vrolijk uit. Er is geen gesproken of geschreven taal in de app. De verpleegactiviteiten zijn leuk en ook grappig. Wanneer je een dier goed hebt verzorgd, word je beloond met een blij dier en een pootafdruk op zijn formulieren. Als bonus mag je soms ook een plaatje kiezen. Erg leuk!

Het is erg leerzaam om de app met je kind samen te doen. Zo praat ik met mijn zoontje over de dingen die we zien. Waarom heeft een ziekenhuis een helikopter op dak? Waar vliegt de helikopter heen? Waar komen de dieren vandaan? Waarom moeten de dieren in de wachtkamer wachten? Wat is dat in zijn maag? Waarom moeten we bacteriën verjagen? Dit zijn toch allemaal vragen die zichzelf niet beantwoorden.

Naast het verplegen biedt de app ook extra’s. Zo vindt mijn zoontje het geweldig om het ziekenbed te veranderen door de smileys aan te raken. Raak de plantenspuit aan om de bloemen water te geven. Daar fleuren ze wel van op. Zet de waaier aan omdat het anders te warm is voor de patiënten. Je kan het raam natuurlijk ook gewoon open zetten. Zet de radio aan om de patiënten te vermaken. Pak de dokterskoffer in voor Dr.Panda.

Leave a reply