You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Build and play 3D – planes, trains, robots and more

Build and play 3D – planes, trains, robots and more

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Visuele stimulatie
 • Zelstandig bedenken van oplossingen voor problemen
 • Bevorderen van praktisch denken
 • Woordenschat (als je samen met je kind speelt)

Puzzelen en bouwen zijn leuke manieren om kinderen te helpen ontwikkelen.
Door te puzzelen en te bouwen bereiden kinderen zich voor op het leren rekenen door logisch na te denken. Ook wordt het ruimtelijk inzicht vergroot en leren kinderen zich te concentreren en door te zetten.

Doelgroep
3 t/m 5 jaar

Plus

 • Prachtige app.
 • Simpele navigatie.
 • 3D is erg leerzaam voor kinderen.
 • Kinderen kunnen na het bouwen met het speelgoed spelen.
 • Werk aan woordenschat door de app samen met je kind te spelen.
 • Thema voertuigen en robots.
 • Geen reclame of in app purchase.

Min

 • Niks.

De app

Je ziet steeds 3 speelgoedvoorwerpen om te bouwen.
Gebruik de paarse pijlen om al het speelgoed te zien waaruit je kan kiezen. In totaal zijn er 12 stuks speelgoed om uit te kiezen.

build-and-play-3D-plains-trains-robots-3

Raak een speelgoed aan om te beginnen met bouwen. Je ziet bij ieder speelgoed al 1 onderdeel waar je mee kan beginnen. De andere onderdelen moet je eraan vast maken.
Leg je kind uit dat je het erop moet plaatsen tot je het hoort vastklikken.

build-and-play-3D-plains-trains-robots-2

Heb je alle onderdelen op de juiste plek, dan kan je ermee spelen of testen. Test of het speelgoed dat je zojuist hebt gebouwd het ook echt doet.

build-and-play-3D-plains-trains-robots-1

Onderaan in het scherm zie je de knoppen waarmee je met het speelgoed kan spelen. Er zijn knoppen om mee te rijden, draaien, onderdelen van het speelgoed te bewegen, een claxon, enz.

Mijn mening

De app ziet er prachtig uit. Vooral het 3D effect is echt geweldig voor kinderen. Er zijn al heel veel apps in het platte vlak en nu kunnen kinderen lekker ruimtelijk bezig zijn op het scherm.

De app is simpel te bedienen door jonge kinderen en het is fijn te weten dat je het muziekje ook uit kan zetten, als je als ouder vindt dat je wel genoeg hebt gehoord.

Het is erg fijn dat het speelgoed al vanzelf meedraait en in de juiste positie wordt geplaatst wanneer je een onderdeel uitkiest om te bouwen. Als je bijvoorbeeld de wielen van een auto kiest die aan de andere kant geplaatst moeten worden, dan draait de auto zich vanzelf in de juiste positie voor je. Door met deze app te spelen worden kinderen zich meer bewust van alle zijden van voorwerpen. In de meeste apps zie je alleen de voorkant, maar met deze app werken kinderen ook met de achterkant, bovenkant en de zijkanten.

De kinderen worden geweldig beloond voor hun bouwvaardigheid door lekker met het speelgoed te mogen spelen. Ze kijken daardoor ook met andere ogen naar al het speelgoed waar ze uit mogen kiezen. Ze zullen overwegen waarmee ze straks het liefst willen spelen, omdat de app dus meer dan bouwen alleen is.

Het is leuk om deze app samen met je kind te doen. Je kan dan samen praten over het speelgoed en alle onderdelen van het speelgoed tijdens het bouwen. Leer je kind wat een antenne is, een cementbak, een propeller, enz. Erg goed voor woordenschat dus!

Het is leuk dat al het speelgoed binnen een bepaalde thema past. Deze app is perfect voor mijn jongste zoon. Hij houdt enorm veel van auto’s en wagens. Ze gaan ook vaak mee naar bed.

De app heeft geen reclame of in app purchases. Wel kan je vanaf het startscherm door het rechthoekje “our apps” aan te raken komen bij een lijst met apps van de makers. Als je een van die apps aanraakt zie je een pop-up waarop staat “Hold for 3 seconds”. Door de app 3 seconden ingedrukt te houden ga je naar de app in de AppStore.
Dit zijn best veel stappen die je bewust moet maken om ook echt de app uit te gaan naar de AppStore toe. De kans dat je kind dit doet is niet groot.

2 Responses to Build and play 3D – planes, trains, robots and more

 1. Hallo!
  Bedankt voor de review.
  Ik kan deze app in Google Play helaas niet vinden.
  Tip hoe ik kan zoeken? Heb al diverse woorden samen geprobeerd.
  Dank.

Leave a reply