You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Squeebles math race – rekensommen

Squeebles math race – rekensommen

Wat leert je kind van deze app:

 • Rekenen
 • + en – sommen (plus- en minsommen)
 • x en : sommen (keer- en deelsommen)

Doelgroep: 6 – 12 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Plus:

 • Tegen elkaar spelen.
 • Meerdere gebruikers.
 • Keuze uit verschillende sommen.
 • Stel zelf de tafels in voor je kind.
 • Stel zelf moeilijkheidsgraad in voor je kind
 • Bekijk de resultaten van je kind(eren).
 • Kind verdient beloningen als motivatie om te blijven spelen!

Min:

 • App is in het Engels.

De app

Met de app oefent je kind de rekensommen. Je kind kan kiezen uit de volgende sommen:

 • plussommen
 • minsommen
 • plus- en minsommen
 • keersommen
 • deelsommen

Je kan instellen op welk niveau je kind mag/moet spelen. Je kan zelf een niveau voor je kind instellen je kan er ook meerdere aanzetten en zo je kind de keuze geven. Wanneer je kind gaat spelen mag je kind uit de niveaus kiezen die jij aan hebt gezet.

squeebles-math-race-3squeebles-math-race-4squeebles-math-race-1

Je kan ook instellen welke tafelsommen je kind tijdens het spelen krijgt. Begint je kind net met de keersommen? Stel dan alleen de tafel van 1,2 en 10 in. Is je kind wat verder? Zet dan ook andere tafels aan. Heeft je kind alleen moeite met de tafel van 8 en 9? Dan zet je alle andere tafels uit en laat je je kind alleen met die tafels oefenen.

Je kan meerdere gebruikers aanmaken. Zo kunnen al je kinderen met de app aan de slag op hun eigen niveau.

Met de app racen kinderen tegen Squeebles. Je kind mag eerst een tegenstander kiezen. De tegenstanders verschillen in moeilijkheid. Je kind mag zo dus zelf kiezen hoe goed en hoe snel de iPad is in de race.

squeebles-math-race-2squeebles-math-race-6

Daarna mag je kind kiezen welke sommen het gaat oefenen en op welk niveau het gaat spelen. In het plaatje hieronder/hierboven zie je dat ik 2 niveaus heb uitgezet, daar kan het kind dus niet uit kiezen.
Dan begint de race. Je kind moet alle sommen zo snel mogelijk beantwoorden om de race te winnen.

squeebles-math-race-5

Door te oefenen kunnen kinderen sterren verdienen die ze kunnen inwisselen tegen beloningen bij “Trade stars”. Je kind dan zo nieuwe Squeebles en vissen kopen met de sterren om te gebruiken voor de race.

Je kan als ouder ook de resultaten van je kind zien. Je ziet dan hoeveel sommen je kind heeft beantwoord van de verschillende soorten, hoeveel goed en het percentage dat goed was.

Je kan ook tegen elkaar spelen.

squeebles-math-race-7

Mijn mening

De app is in het Engels. Dat is natuurlijk wel jammer voor onze Nederlandse kinderen, maar toch vind ik dat je goed met deze app aan de slag kan zonder te hoeven lezen. Neem de app goed door met je kind en al snel weet je kind de juiste knoppen te gebruiken met de app.

Ik vind het geweldig dat je tegen elkaar kan spelen. Zo speel ik tegen mijn zoontje en reken maar dat het lastig is voor me! Ik speel dan op “very hard” en hij op “beginner” (hij is 6 jaar) en jammer genoeg win ik niet zo vaak. Dat vind ik dan ook zo leuk aan deze app! Kinderen van verschillende leeftijden en niveaus kunnen goed tegen elkaar spelen en toch evenveel kans en uitdaging hebben.

Wat fijn dat je meerdere spelers aan kan maken. Zo kunnen al je kinderen thuis deze app gebruiken.

Omdat de app je de keuze geeft uit de verschillende soorten sommen, is de app erg handig voor kinderen van verschillende leeftijd. Zowel in groep 3 wanneer de kinderen beginnen met optellen en aftrekken als in groep 8 kunnen de kinderen met deze app aan de gang.

Oefenen met deze app is ook gewoon leuk. Kinderen spelen een spel en moeten rekenen om te kunnen winnen. Dat is toch vele malen leuker dan kale sommen uitrekenen en de antwoorden opschrijven!

Lees ook mijn review van de app Squeebles spelling test.

 

Leave a reply