You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Squeebles Spelling Test – handige app voor kinderen om het spellen van de woorden te oefenen

Squeebles Spelling Test – handige app voor kinderen om het spellen van de woorden te oefenen

 

Wat leert je kind van deze app:

 • spelling
 • (dictee) woorden spellen

Doelgroep: 6 – 12 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
Download in de App Store.

googleplay


Plus:

 • Maak zelf de woorden aan die je kind moet oefenen.
 • Spreek de woorden zelf in. Dus ook goed in het Nederlands te oefenen.
 • Laat ook de woorden lang, kort of helemaal niet zien (jouw keus).
 • Bekijk de resultaten.
 • Maak meerdere gebruikers aan.
 • Moeilijke woorden worden automatisch in een speciale oefenlijst geplaatst.
 • Bekijk de woorden die je kind fout typt en hoe het die woorden heeft getypt.
 • Kind verdient beloningen en spelbeurten als motivatie om te blijven spelen!

Min:

 • App is in het Engels.

De app:

Met de app oefenen kinderen het spellen van woorden.
Je kan met de app zelf de woorden aanmaken en inspreken. Erg handig om zo je kind te helpen de schooldictees thuis te oefenen. Je kan meerdere lijsten aanmaken. Je kan instellen dat de kinderen de woorden een paar seconden te zien krijgen voordat het verdwijnt en ze het moeten typen.
Je kan er ook voor kiezen dat het puur een dictee is en ze de woorden niet te zien krijgen. Kinderen met dyslexie hebben juist meer steun nodig en voor hen kan je in het begin instellen dat het woord net zo lang blijft staan totdat zij aangeven dat ze er klaar voor zijn om het te typen. 

Squeebles-spelling-test-4Squeebles-spelling-test-5

 

Je kan meerdere spelers aanmaken in de app. In het ouder gedeelte kan je per speler zien hoe het oefenen gaat. Je kan kijken welke woorden ze nog moeilijk vinden en hoe ze die dan hebben getypt. Zo krijg je meer inzicht in de hardnekkige fouten die ze maken. Je kan ook een persoonlijk bericht opnemen voor wanneer je kind alle woorden van een lijst goed heeft. Je kan bijvoorbeeld zeggen:””Wat heb jij goed geoefend! Je mag nu lekker met de Playstation spelen.”

Squeebles-spelling-test-3Squeebles-spelling-test-1

Met de app kunnen kinderen de woorden in de lijsten oefenen. Ze kunnen uit de verschillende lijsten kiezen, maar ze kunnen ook kiezen dat er 10 willekeurige woorden wordt gevraagd uit alle bestaande lijsten.
Wanneer de kinderen een woord fout typen wordt het woord geplaatst in hun “Tricky” lijst. Ze kunnen er ook voor kiezen om alleen die lijst te oefenen. Wanneer ze het woord 3x goed hebben, verdwijnt het woord weer uit hun lijst.
Tijdens het oefenen horen kinderen het woord zoals jij ze hebt ingesproken en zien ze het woord zoals jij dat hebt ingesteld.
Door te oefenen kunnen kinderen sterren verdienen die ze kunnen inwisselen tegen beloningen bij “Squeeberang”. Bij Squeeberang kunnen ze spelletjes spelen. Ze kunnen een Squeeble (hebben ze verdiend door te oefenen) op een Squeeberang (kopen met hun verdiende sterren) plaatsen en dan zo ver mogelijk proberen te gooien. De app houdt steeds bij wat hun beste score was. Ze kunnen niet eindeloos blijven spelen, want het aantal spelbeurten moeten ze verdiend hebben door te oefenen met de woorden. Wanneer de beurten op zijn geeft de app dan ook aan dat je kind meer beurten moet verdienen door woorden te oefenen.

Squeebles-spelling-test-2Squeebles-spelling-test-6

Mijn mening

Ik vind dat deze spelling app wel lekker veel biedt.

 • Maak zelf de woorden aan die je kind moet oefenen.
 • Spreek de woorden zelf in.
 • Laat ook de woorden lang, kort of helemaal niet zien (jouw keus).
 • Bekijk de resultaten.
 • Maak meerdere gebruikers aan.
 • Moeilijke woorden worden automatisch in een speciale oefenlijst geplaatst.
 • Bekijk de woorden die je kind fout typt en hoe het die woorden heeft getypt.
 • Kind verdient beloningen en spelbeurten als motivatie om te blijven spelen!

De app biedt extra mogelijkheden voor als je kind dyslexie heeft. Zo kan je in de eerste paar oefendagen instellen dat je kind de woorden eerst te zien krijg zo lang als je kind dat nodig vindt. Wanneer je kind er klaar voor is om het te typen, kan je kind dat aangeven met de knop “I’m ready”.
Op de laatste dagen, voor je kind zijn dictee op school moet maken, kan je dit weer uitzetten zodat je kind nu oefent zoals het dat straks ook in de klas moet doen.

Wat fijn dat je meerdere spelers aan kan maken. Zo kunnen al je kinderen thuis deze app gebruiken. Je kan per kind de lijsten met woorden aanmaken.
Dit is ook erg handig voor gebruik in de klas. Je kan per kind een eigen oefenlijst maken, maar je kan ook per oefenlijst instellen welke kinderen ermee mogen oefenen.

Ik vind de “Tricky” lijst erg handig. De woorden die fout zijn getypt komen automatisch in deze lijst. Je kind kan dus ook alleen met deze woorden oefenen. Als je kind een woord 3x goed heeft, zal het woord er automatisch uit worden gehaald.

Je kan met de app meer sterren verdienen met nieuwe lijsten dan met herhaling van de woorden uit de oude lijsten. Dit is een mooie motivatie voor kinderen om iedere week de nieuwe lijsten te oefenen. Het betekent natuurlijk wel dat jij ook steeds aan de slag moet om nieuwe lijsten aan te maken!

De app biedt een leuk spelletje voor kinderen om te spelen met hun verdiende aantal beurten. Als hun beurten op zijn geeft de app aan dat je meer beurten moet verdienen door de woordjes te oefenen. Ook wordt je kind steeds beloond met Squeebles en Squeeberangs.

De app is in het Engels, dat betekent dat de knoppen en uitleg van de app in het Engels zijn. Zelf lijkt het me niet zo’n groot probleem, omdat je prima met de app uit de voeten kan en de woorden die je oefent zijn door je ouders/leerkracht in het Nederlands aangemaakt en ingesproken. Alleen in het spelonderdeel kan het wat verwarrend zijn in het begin, omdat je kind daar veel keuzes heeft. Neem dit dan ook de eerste keer goed door met je kind.

Leave a reply