You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Jop’s Puzzels – app review

Jop’s Puzzels – app review

 

 

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Elementen van intelligentie ontwikkelen.
  • Analytisch vermogen ontwikkelen.
  • Bevorderen van praktisch denken.

Doelgroep:

2 tot 6 jaar.

Mijn zoontjes zijn dol op Jop. Ze hebben Jop gaat slapen en Jop gaat eten enorm vaak gespeeld. Vooral mijn jongste zoon is nu druk bezig met puzzelen. Ik weet niet waar hij blijer van werd toen hij deze app mocht spelen. Blij riep hij: “Jop!” Toen hij de puzzels zag klonk hij even enthousiast toen hij “puzzel” riep.

 

 

 
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus

  • Plaatjes van Jop.
  • Keuze uit 4, 9 en 16 puzzelstukjes.
  • Ballon als beloning.
  • Voorbeeldplaatje aan- en uitzetten.

Min

  • Niks.

De app

De app bestaat uit allerlei puzzels. In het beginscherm kan je kiezen of je wil puzzelen met de afbeeldingen van Jop de giraf en zijn vriendjes of de poppen Lulu en Tommy. In beide gevallen kan je dan uit 12 puzzels kiezen.
Kies een puzzel en bedenk dan hoe moeilijk de puzzel mag zijn. De app biedt drie moeilijkheidsniveaus bestaande uit 4, 9 en 16 stukjes.

 

 

 

 

 

De puzzelstukken verschijnen één voor één in het scherm. Je kan dus niet kiezen waarmee je begint. Je legt de puzzelstukken op het voorbeeldplaatje. Als je het puzzelstuk op de juiste plek houdt, klikt hij vast op het voorbeeldplaatje en hoor je aan een geluidje dat je het stukje goed hebt gelegd.
Als de puzzel af is, krijg je een ballon te zien.

Rechtsonder in het scherm zie je 4 knoppen om door de app te navigeren. Ook kan je ervoor kiezen om het voorbeeld aan of uit te zetten.

 

 

 

 

 

Mijn mening

Sinds kort toont mijn zoontje van 2 jaar erg veel interesse in het maken van puzzels. Hoewel we hier thuis wel puzzels hebben, heeft hij toch de voorkeur om op de iPad te puzzelen. Scheelt mij weer opruimen!
Deze puzzels zijn extra leuk, omdat mijn zoontje een fan is van Jop.
Het is fijn dat je zelf kan kiezen met hoeveel puzzelstukken je wil puzzelen. Mijn jongste puzzelt met 4 stukjes. Ook 9 stukjes is te proberen, omdat je de puzzelstukjes eenvoudig op het voorbeeld legt. Mijn oudste zoon zal voor 16 stukjes kiezen.

Mijn beide zoontjes vinden het erg leuk dat ze een ballon mogen doorprikken na het voltooien van een puzzel.

De app klinkt lekker vrolijk met leuke muziekjes.

 

Leave a reply