You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Lego en K’nex is leuk en leerzaam

Lego en K’nex is leuk en leerzaam

Zo op een regenachtige dag merk ik hoe klein ons huisje is. Gelukkig heeft mijn zoontje wel genoeg leuke ideeën om de dag mee te vullen. Wel zijn al zijn ideeeën op mij gericht. Hij wil altijd samen iets doen. Zijn nieuwste plan is toch wel een hele leuke: een politie-auto bouwen van K’nex.

Voor zijn verjaardag heeft hij een bouwpakket gekregen van K’nex. In het boekje staan allerlei voertuigen die hij met de stukjes kan maken. Nu wil hij dus de politie-auto maken. Prima!

 

 

 

 

 

 

 

Lego en K’nex is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Het bouwen met Lego en K’nex is goed voor:

  • de fijne motoriek.
  • de concentratie.
  • de oog-hand coördinatie.
  • het zelfvertrouwen.
  • het probleemoplossend vermogen.

 

 

 

 

 

Mijn zoontje heeft in het boekje opgezocht hoe hij een politie-auto moet maken. Stap voor stap zet hij de onderdelen in elkaar. Ik zit naast hem om hem te helpen, te begeleiden en aan te moedigen.

Mijn jongste zoontje komt er natuurlijk ook bij zitten. Hij is nog maar twee jaar. Hoewel hij al best goed met Duplo kan bouwen, is hij hier nog te jong voor, maar het zal niet lang meer zal duren voordat hij ook met K’nex aan de slag kan!
Nu zit hij met de wielen te spelen. Hij maakt er torentjes van, laat ze rijden en legt me uit waar ze voor dienen. Zo hoort hij er toch ook bij.

 

 

 

 

 

Wat is hij toch trots op zijn grote broer wanneer de politie-auto klaar is! Mijn oudste zoon heeft nu allerlei fantastische ideeën. Hij wil een gevangenis maken met een bewaker erin. Hij loopt naar zijn Duplo in zijn slaapkamer en gaat aan de slag. Nu kan mijn jongste zoontje ook mee doen. Ook hij gaat iets bouwen met Duplo.

Wat begon met bouwen door het volgen van een stappenplan mondt uit in een heuse rollenspel, waarbij ze politie en boefje spelen!

One Response to Lego en K’nex is leuk en leerzaam

  1. Helemaal mee eens juf naamgenoot 😉 Dit is een soort k’nex die ik nog niet ken….In mijn klas heb ik alle oude k’nex van mijn zoon, die inmiddels 21 is en die na een half leven met lego en K’nex spelen nu Bouwkunde studeert 😉 en bijna architect is…

Leave a reply