You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De kleine markt – Fruit, groenten, vlees en vis – app review

De kleine markt – Fruit, groenten, vlees en vis – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • De namen van de verschillende soorten fruit, groenten, vlees en vis.
 • Inzicht in gewichten (kg en g).
 • Betalen met geld.

Doelgroep

Vanaf 7 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Plus

 • Spelenderwijs leren rekenen met geld en gewichten.
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Zelf avatar kiezen.
 • Vrij spelen of boodschappenlijst volgen.
 • Beeldmodus met plaatjes voor de jongsten en tekstmodus voor de oudsten.
 • Afrekenen is duidelijk en overzichtelijk.

Min

 • Niks.

De app

Voordat je kind met de app aan de slag kan gaan moet je een ouder-account aanmaken waarmee je in het spel kan inloggen.

De app bestaat uit twee onderdelen:

 • vrij spelen
 • boodschappenlijstje

de kleine markt 5

de kleine markt 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijspelen: Kies bij wie je wil gaan winkelen en wat je gaat kopen. Leg de etenswaren op de weegschaal en stop ze in de mand als je genoeg hebt. Reken af als je klaar bent.

Boodschappenlijstje: Kies uit beeldmodus en tekstmodus. Bij tekstmodus heb je een boodschappenlijst met tekst waarop je leest wat je allemaal moet kopen. Bij beeldmodus zie je de plaatjes van de etenswaren.
Kijk wat er allemaal op je boodschappenlijst staat en hoeveel je nodig hebt. Weeg de producten op de weegschaal en stop ze in je mand. Als je alles hebt, dan kan je afrekenen. Met deze optie speel je meer mogelijkheden in de app vrij. Eerst begin je met de groenteboer. Door te spelen speel je meerdere kramen vrij.

de kleine markt 2

de kleine markt 3

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Ik vind de app echt heel erg leuk. De app biedt een leuke wijze van leren. Spelenderwijs leren kinderen de namen van de etenswaren en krijgen ze inzicht in gewichten. Ze leren dat kg zwaarder is dan gram en ze leren om te gaan met een boodschappenlijst. Als klap op de vuurpijl leren kinderen ook nog eens rekenen met geld! Door te spelen, krijgen ze weer nieuwe etenswaren en marktkramen als beloning.

De kinderen mogen hun eigen avatar kiezen welke ze te zien krijgen naast de mand en boodschappenlijst.

Wat leuk dat ze zelf mogen kiezen hoe ze het spel willen spelen. Als ze meer mogelijkheden vrij willen spelen, dan kiezen ze voor het boodschappenlijstje. Willen ze zelf met de app aan de gang, dan gaan ze gewoon vrij spelen. Dit maakt de app ook geschikt voor jonge kinderen.
Door de plaatjes aan te raken leren ze de namen van de etenswaren. Zo kan de app al voor jonge kinderen gebruikt worden bij het uitbreiden van hun woordenschat.

Als je ervoor kiest om het boodschappenlijstje te spelen met jonge kinderen, dan is de beeldmodus een handige optie. De kinderen hoeven dan niet te lezen wat er op het lijstje staat, maar zien dan de plaatjes. Het geeft ook niet dat kinderen niet weten hoe ze 300 gram braadworst moeten wegen, want zodra ze genoeg hebben gepakt krijgen ze dat te zien en te horen in de app. Handig toch!

de kleine markt 1

 

 

 

 

 

 

Het afrekenen is erg leuk gedaan. Je ziet het geld in de portemonnee. Je sleept het geld naar de hand. Boven de hand zie je hoeveel geld je al hebt betaald. Op de kassa zie je hoeveel je moet betalen en ernaast zie je hoeveel je nog moet betalen.

Leave a reply