You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mijn eerste App – vol. 2 circus – app review

Mijn eerste App – vol. 2 circus – app review

Gastreview
Deze gast review is geschreven door Eveline Kaleveld

Website: kleutersdigitaal.nl

Twitter: @evelinekaleveld of @kleutersdigi

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Zich concentreren
 • Figuren op de juiste manier maken
 • Figuren compleet maken
 • Fijne motoriek

 Doelgroep:

Vanaf ongeveer 3 – 6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

 

Plus

 • Geluid aan/uitzetten
 • Navigatie is eenvoudig.
 • Afwisselende spellen.
 • Verschillende niveaus van spellen.

Min

 • Maar drie spellen.

De app:

Mijn-eerste-App---vol.-2-circus-1

Dit is het eerste scherm wat je tegen komt. Je ziet hier een afbeelding van een circusdier. Ook zie je drie verschillende icoontjes onder het circusdier:

–       Puzzelstukje
–       Pijltjes
–       Rondjes

Achter al deze icoontjes zit een spel verborgen. Hier zal ik straks op terug komen.

In de linker bovenhoek zie je een i staan. Dit icoon geeft je meer informatie over de makers van de app. In de rechterbovenhoek zie je een muzieknoot staan. Als je hier op tikt stopt het achtergrondmuziekje met spelen.

De Spelletjes
Het eerste spel dat ik kies is het puzzelstuk. Eerst mag ik een afbeelding kiezen. 

Mijn-eerste-App---vol.-2-circus-6

Door op het pijltje links te klikken ga ik terug naar het hoofdscherm. Door op de muzieknoot rechts te klikken zet ik de muziek uit. Als ik op het radartje in het midden klik dan kan ik mijn puzzel helemaal zelf opmaken:

Mijn-eerste-App---vol.-2-circus-4

Ik kan het volgende kiezen:

 • Het aantal stukjes 2, 4, 6 of 9
 • De draairichting van de stukjes: Alleen maar naar links, rechts, boven en onder of dat ik de stukjes zelf nog moet draaien voor ik ze op de juiste plek moet leggen in de puzzel.

Als ik mijn puzzel zo heb ingesteld zoals ik wil tik ik op het kruisje en ga ik terug naar het scherm waar ik een afbeelding kan kiezen om een puzzel mee te maken. Ik kies een afbeelding en krijg nu een puzzel te zien:

Mijn-eerste-App---vol.-2-circus-2

Bij deze puzzel moet ik de stukjes nog op de juiste manier draaien om ze op de goede plek te krijgen. Als ik het stukje op de juiste plek heb gelegd blijft het daar liggen en kan ik het niet meer verslepen. Als ik de puzzel compleet heb gemaakt krijg ik een korte animatie te zien en ga ik terug naar het scherm waar ik kan kiezen voor een andere puzzel.
Door op het blauwe pijltje links te drukken kan ik tussentijds stoppen met mijn puzzel en ga ik terug naar het scherm waar ik een andere puzzel kan kiezen. Door op het muzieknootje te klikken gaat de muziek uit.

Bij het volgende spel, het spel met de twee pijltjes moet ik steeds de afbeelding compleet maken:

Mijn-eerste-App---vol.-2-circus-5

Beide kanten van de afbeeldingen kun je draaien, je moet net zo lang draaien tot je de afbeelding compleet hebt gemaakt. Is je afbeelding compleet dan krijg je een animatie te zien die met het circus te maken heeft. Daarna kun je een nieuwe afbeelding compleet maken.

Ook hier zie je weer het pijltje en de muzieknoot om terug te gaan of de muziek uit te zetten.

Bij het laatste spel, het spel met de twee cirkel mag je eerst een plaat uitkiezen uit een rij met platen.

Mijn-eerste-App---vol.-2-circus-3

Vervolgens krijg je de plaat te zien. In deze plaat zitten verschillende gaten. Het balletje moet je doordat je de iPad beweegt in een van de drie gaten zien te krijgen. Elke keer als je een balletje in een gaat hebt gekregen krijg je een korte animatie te zien Het gat waar je het balletje in hebt gekregen sluit daarna ook. Heb je in alle die de gaten een balletje gekregen dan krijg je de eindanimatie te zien en kun je een nieuwe plaat uitkiezen.

Mijn-eerste-App---vol.-2-circus-8

Ook hier zitten links en rechts weer de navigatie knoppen. Rechts zit de pijl waarmee je het spel tussentijds stopt. En rechts zien je het icoontje waarmee je het geluid aan en uit kunt zetten.

Mijn Mening

Dit is een leuke app voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het thema van de app circus is door de hele app te zien. Het leuke is dat als je iets goed doet in deze app je elke keer een animatie te zien krijgt die natuurlijk in het thema circus is.

De navigatie binnen deze app is zeer eenvoudig. Het wisselen van activiteit gaat elke keer op dezelfde manier. Wat prettig is voor kinderen.

Wat ik zelf ook prettig vind is dat je het geluid aan en uit kunt zetten!

Leave a reply