You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Tafelkluis review

Tafelkluis review

Wat leert mijn kind van de app:
Tafels
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
Ook tafelkluis is een educatieve app voor kinderen. Toen de app net uitkwam, hebben veel ouders deze educatieve app massaal gedownload. Het stond gelijk op de eerste plek in de categorie “onderwijs”.
Plus
  • Leuk spel.
  • Kan zelf tafels kiezen.
  • Daagt kinderen uit om de tafels uit het hoofd te kennen.
  • Geeft ouders overzicht van de geoefende tafels.
Min
  • Pauze knop doet het niet altijd.
Over tafelkluis app:
Door de juiste antwoorden te geven probeert je kind als een echte inbreker een kluis te openen. Je kind begint door zichzelf als speler toe te voegen. Daarbij mag je kind een plaatje van een boef kiezen, of zelf een foto nemen.

Je kind kiest zelf de tafels om te oefenen. Op het scherm is een kluis te zien. Op de kluis zie je allemaal rechthoekjes waarin dynamiet past om de kluis te openen. In de rechthoekjes staan de antwoorden van de tafels. Er valt steeds een staaf dynamiet met een tafelsom (keersom) naar beneden. Je kind moet zo snel mogelijk antwoord geven op de som door de juiste rechthoek aan te raken. De dynamietstaaf is eerst groen, daarna oranje en dan rood. Als je het juiste antwoord aanraakt van een groene dynamietstaaf verdien je 3 punten. Een oranje dynamietstaaf is twee punten waard en rood is 1 punt waard. Als je kind niet op tijd antwoordt verliest het een beurt in de vorm van een sleutel. Er zijn drie sleutels. Als alle drie sleutels op zijn, is je kind af (game over) en belandt je kind achter tralies.

Wat ik goed vind aan de app, is dat je kind zelf de tafels kan kiezen. Als je kind nog moeite heeft met een tafel kan je kind alleen die tafel kiezen. Als je kind twee of drie tafels als huiswerk moet oefenen van de juf, kan je kind die tafels kiezen. Je kind kan zoveel tafels kiezen als het zelf wil. Hoe meer tafels je kind kiest, hoe langer het spel duurt.
Bij “scores” kan je zien wat je kind of kinderen hebben gescoord en hoeveel tafels ze daarbij hebben geoefend.

“Mijn tafel overzicht” vind ik helemaal geweldig! Hier zie je welke tafels je kind al heeft geoefend en hoe goed je kind het heeft gedaan. Met kleurtjes wordt aangegeven welke tafels je kind nog moet oefenen.

Ieder schooljaar kom ik meerdere kinderen in groep 6,7 en 8 tegen die nog veel moeite hebben met tafels. Dat maakt het uitrekenen van andere sommen (cijferend vermenigvuldigen/delen, breuken, enz.) erg moeilijk. Thuis tafels oefenen vinden ze vaak niet leuk. Dit spel biedt een geweldige uitkomst.
Kinderen zijn dol op spelletjes en op het winnen van spelletjes. Met tafelkluis oefenen ze de tafels terwijl ze het nog heel erg leuk vinden ook. Op school zullen ze merken dat het uitrekenen van andere sommen ook ineens makkelijker gaat en vooral sneller!

Een kleine bug in het spel is dat soms wanneer je het spel pauzeert, de staven dynamiet blijven vallen en je dus af bent.

2 Responses to Tafelkluis review

Leave a reply