You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Pettson’s Inventions Deluxe – app review

Pettson’s Inventions Deluxe – app review

 

 

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Waarnemen
 • Ordenen
 • Sorteren
 • Zelfstandig bedenken van oplossingen voor problemen.
 • Concentreren.

Doelgroep:

4 tot 7 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus

 • Enorm leuk en leerzaam!
 • Prima te spelen zonder kennis van Engelse taal.
 • Thema uitvinden.
 • Objecten die niet nodig zijn uitzetten.
 • App is origineel.

Min

 • Niks.

De app

De app bestaat uit 66 uitvindingen die je zelf in elkaar moet zetten door te puzzelen. Daarnaast kan je het ook tegen elkaar opnemen. Wie kan het snelst de uitvindingen in elkaar zetten?

 

Je ziet steeds een detailrijke werktekening. Petsson geeft je steeds (in het Engels) een opdracht. De opdracht wordt ook zichtbaar gemaakt door middel van een denkballon waarin je ziet wat jouw doel is.

Naast de werktekening zijn er allemaal plaatjes die je naar de juiste plekken moet slepen. Je hebt niet altijd alle plaatjes nodig. Je moet dus goed nadenken wat je wel en niet nodig zou hebben. Denk je dat je klaar bent of wil je zien of je op de juiste weg bent, raak dan de schakelaar aan en bekijk de werking van de machine zoals je die op dat moment in elkaar hebt gezet. Door goed te kijken en op te letten wat er gebeurt kan je zien wat er nog mist.

Pettson's invention deluxe 2

Mijn mening

Hoewel je de opdrachten in het Engels krijgt is de app prima te spelen zonder kennis van de Engelse taal. Nadat je de app een paar keer met je kind hebt gedaan, snapt je kind wat de bedoeling is en zal je kind bij iedere uitvinding zelf kunnen puzzelen hoe het in elkaar gezet moet worden.

Ik vind de app enorm leuk en ook zeer leerzaam. Je kind is druk bezig met het bedenken van oplossingen en het aanleren van strategieën. Dat vind ik erg waardevol!
Algauw begint je kind patronen te herkennen. Door het touw aan te raken zie je gelijk welke vorm het aan gaat nemen en kan je dus makkelijk uitvogelen waar het hoort. Draaiwielen horen altijd op dezelfde aangegeven plekken in een werktekening. Banden worden eromheen gebonden om iets te laten bewegen, enz.

Pettson's invention deluxe 1

Thema uitvinden spreekt vaak aan tot de fantasie van kinderen. Mijn oudste zoon van 5 jaar is vaak bezig met het maken van uitvindingen. Hij gebruikt zijn speelgoed om er heel wat anders van te maken. Deze app vindt hij dan ook erg leuk.

Vindt je kind het lastig dat er ook objecten tussen zitten die het niet nodig heeft? Je kan dat uitzetten bij de instellingen. Lekker simpel. Zet het weer aan als je vindt dat je kind extra uitdaging aankan.
Je kan de voortgang weer teniet doen, zodat je kind weer opnieuw gouden sterren kan verdienen voor het voltooien van de uitvindingen. Let er wel op dat alle uitvindingen weer op slot gaan en je kind alles weer opnieuw moet vrijspelen.

Ik vind de app er heel leuk uitzien en zeer origineel. En ik merk dat de app favoriet is bij mijn zoontjes.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

One Response to Pettson’s Inventions Deluxe – app review

 1. Deze app is naar mijn mening ook wel voor oudere kinderen geschikt. Mijn dochters van 8 en 11 jaar vinden de opgaven nog best lastig, en ze vinden het heel leuk om als uitvinder aan de slag te gaan!

Leave a reply