You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Z@ppelin review

[email protected] review

Wat gaat uw kind leren?
Wereldoriëntatie

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

-De review is aangepast na de update van de App en het commentaar dat onderaan te lezen is.

De eerste App review is de [email protected] iPad App voor kinderen. Deze App hoort bij het gelijknamige televisie programma dat ‘s morgens te zien is op Nederland 3.

Je kan in de App filmpjes kijken. Het zijn afleveringen die bij het programma horen. Ik zie onder andere Sesamstraat, Moffel en Pier, het Zandkasteel etc.. Dit hangt wel af van wat er recentelijk op tv is geweest. Het is een soort uitzending gemist. In de zomervakantie wordt er weinig uitgezonden en is er dus minder te zien.

Je laadt een filmpje door op een plaatje te drukken. Er moet een internet verbinding zijn en een beetje geduld. Het filmpje kan daarna afgespeeld worden.

Er zijn leuke kinderliedjes gezongen door de vrolijke [email protected] presentatrice. Het zijn er erg veel met allemaal een leuke video clip.

De boekjes die je kan lezen werken sinds de update allemaal. De verhaaltjes worden door Nienke de presentatrice voorgelezen.

De kleurplaten, deze werkten allemaal. Je kan ze opslaan, afdrukken of op de iPad zelf inkleuren en dan natuurlijk opslaan of afdrukken.

De spelletjes zien er leuk uit. Het memory spel begint erg makkelijk en wordt steeds moeilijker als je doorgaat. Foto’s raden is met de bekende televisie figuren en raad het geluid is ook grappig gedaan. Sinds de update werken de plaatjes ook allemaal weer.

De App lijkt op uitzending gemist voor [email protected] Met wat extra’s. Er is een internet verbinding nodig om alle inhoud op de iPad te krijgen. Dit is iets waar rekening mee gehouden moet worden als de iPad mee op reis gaat. Zorg dat alles van te voren ingeladen is. Wat wel jammer is is dat de filmpjes iet bewaard kunnen blijven, sommige zijn echt een favoriet van mijn zoontje en na een tijdje verdwijnen ze weer.

Nu de belangrijkste mening. Die van mijn zoontje. Hij is er helemaal gek op.  Hij kan de hele tijd kijken naar dezelfde aflevering van Moffel en Pier. De spelletjes en kleurplaten heeft hij nog niet ontdekt. Hij vindt vooral de liedjes en video’s erg leuk.

De App is gratis. Ik zou hem zeker downloaden. Zoals bij het commentaar te lezen is is de App verbeterd. Het is nu zoals je verwacht dat hij zou werken. Erg goed. Ook heel bijzonder is is dat de App gratis is. Je krijgt heel veel aangeboden en er zijn weinig ontwikkelaars die zo iets aan kunnen bieden zonder er iets voor terug te vragen of een prijs voor de App of reclames.

 

2 Responses to [email protected] review

 1. Beste juf Jannie,
  Bedankt voor deze nuttige informatie. Altijd goed om feedback te lezen van ouders en de jonge gebruiker van onze app.
  Zoals je hierboven beschrijft hadden we de eerste tijd inderdaad wat opstartproblemen. Onze excuses hiervoor. Als het goed is, zijn alle problemen inmiddels verholpen. Om deze problemen ook per individuele iPad/iPhone te verhelpen, is het belangrijk dat de update wordt geïnstalleerd en dat de cache (het geheugen) van de app een keer wordt ververst. Dat kan via instellingen, selecteer [email protected] en schuif ‘bestanden wissen’ naar rechts. Hierna moet de gebruiker helaas de filmpjes, boekjes en spelletjes in de app opnieuw downloaden, maar ze werken daarna wel allemaal.
  Wanneer er nieuwe filmpjes/spelletjes/liedjes/kleurplaten… beschikbaar zijn, kun je deze erbij downloaden.
  De filmpjes in [email protected] gemist blijven ivm de rechten helaas maar een week staan. Er komen steeds nieuwe filmpjes beschikbaar. Vanwege de zomervakantie worden op tv momenteel weinig filmpjes uitgezonden waarvoor we de rechten hebben ze in de app te plaatsen. Het klopt dus dat dit onderdeel nu niet zo rijk gevuld is als voor de zomervakantie. Vanaf september zal deze weer een stuk voller zijn.
  Veel plezier met de app en eventuele feedback is altijd welkom via http://www.zappelin.nl/vragen/new
  Groet,
  Liesbeth Demmenie-Lergner
  Sitemanager [email protected]/[email protected]

 2. Het enige dat ik nog mis in deze review en in de [email protected] app is de functie om het scherm te ‘locken’. Nu kunnen grijpgrage kinderhandjes heel gemakkelijk weer het betreffende onderdeel uitzetten en dan is mama toch weer nodig!

Leave a reply