You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

TinyTap maak leerzame apps

TinyTap maak leerzame apps

 

Doelgroep: Vanaf 2 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Download de iPad app in de App Store.
googleplay

Plus:

  • GRATIS app!
  • Zelf apps maken is makkelijk.
  • Je kan ook apps van anderen gebruiken.
  • Gebruik video’s in je apps!

Min:

  • Sommige apps van mensen bevatten plaatjes waar ze geen rechten op hebben.

De app:

Met de app kan je zelf leerzame apps maken voor je kind of voor je klas. Je kan ook apps van andere mensen gebruiken.

Stel dat je met je kind gaat oefenen met tellen. Dan kan je twee dingen doen met deze app. Je kan of zelf een app maken (erg simpel om te doen!) met leuke telopdrachten of je gaat binnen deze app zoeken welke telapps anderen al hebben gemaakt en één van deze apps met je kind gebruiken. Kom je een maker tegen waarvan je de apps zeer geschikt vindt dan kan je die volgen en al zijn apps zien. Wel moet je, je dan aanmelden of inloggen via Facebook.

tinytap2

Hier laat ik je in een fimpje zien hoe makkelijk je zelf een app kan maken. Het gaat om de 2e app in het filmpje.

Alle apps die je hebt gemaakt of van anderen hebt “binnengehaald” zijn zichtbaar bij het kopje “speel”.

tinytap3

Bij het maken van apps kan je plaatjes tekenen, foto’s maken met je iPad of aangeleverde plaatjes gebruiken. Daarnaast biedt de app nog veel meer plaatjes (en ook lessen) die je erbij kan kopen.

Mijn mening

Deze app is erg handig voor ouders en leerkrachten die educatieve apps op een doordachte manier weten toe te passen bij de ontwikkeling van (hun) kinderen. Je merkt dan algauw dat er niet genoeg Nederlandstalige apps zijn die je goed kan inzetten. Met deze app kan je zelf maken wat je nodig hebt en wat bij je kind(eren) past.
Natuurlijk zijn de apps die je zelf maakt niet zo uitgebreid en van hetzelfde niveau als de meeste apps in de AppStore of Google Play, maar dit is al een begin en je kan er makkelijk mee uit de voeten.

Je kan ook video’s in je apps gebruiken. Hier kan je zien hoe: http://blog.tinytap.it/2014/06/video_tutorial/

Wat handig dat je ook apps van anderen kan gebruiken. Zo hoef je niet altijd alles zelf te maken.
Ook kan deze app heel goed door leerkrachten worden ingezet om onderwijs op school en thuis te ondersteunen. Zo kan je bijvoorbeeld woordenschatlessen maken die kinderen thuis vast kunnen oefenen zodat ze de teksten op school beter zullen snappen. Denk aan kinderen die nog extra aan woordenschat moeten werken en niet alle taallessen begrijpen omdat ze veel moeite met de woorden hebben. Maak dan een les met alle woorden van de komende week en laat de kinderen deze lessen iedere dag thuis oefenen. Dit is natuurlijk een tijdsinvestering, maar je kan het elk jaar weer gebruiken.

Hetzelfde kan je doen met rekenen. Komt er in dit blok veel hoofdrekenen aan de orde, maak dan zelf een app met de rekensommen die de kinderen thuis kunnen oefenen. De app is gratis te downloaden, dus de kinderen die thuis een tablet hebben kunnen ermee aan de slag zonder dat het ze geld kost.

Wel vind ik het jammer dat ik in apps van mensen plaatjes tegen kom waaraan ik gelijk kan zien dat ze geen gebruiksrechten voor hebben. Dat vind ik niet netjes.

Leave a reply