You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Speel Fortnite in het echt!

Prima Events organiseert leuke Fornite events in Leiden voor kinderen. Kinderen kunnen hun Fortnite skills toepassen door lekker te bewegen.
Ze rennen de zaal binnen, gaan op zoek naar NERF wapens en pijltjes als munitie en rennen dan weer verder om andere kinderen uit het spel te krijgen door ze te raken met de pijltjes, pijlen en frisbees.
Ben je geraakt, dan ben je af. De arena waarin de kinderen spelen bestaat eerst uit drie zalen. De zalen staan vol met schuilplaatsen. Tijdens een ronde wordt het speelveld steeds kleiner door de storm.
Op deze wijze zijn kinderen 90 minuten lang flink in beweging!
Eerst spelen ze 1 vs 1 daarna gaan ze door met duo’s oftewel 2 vs 2. De laatste spelvorm is een afsluitende vorm waarin ze verdeeld worden in twee teams. Ze ronden hun spelervaring af met een spelvorm vergelijkbaar met trefbal, maar dan in Fortnite stijl.

Mijn kinderen hebben laatst ook meegedaan met dit event. We zagen overal posters hangen en samen met een vriendje hebben ze zich ingeschreven. We zijn wezen kijken naar ze en het was echt heel leuk om te zien. De drie zalen zijn heel mooi opgesteld en bieden genoeg ruimte voor kinderen om te bewegen en het spel te spelen. Het spel is heel makkelijk om te begrijpen en kinderen komen gelijk in het spel. Mijn jongens hebben meegedaan met de sessie van 8 tot 12 jaar en hoewel het leeftijdsverschil en daarmee lichaamsverschil erg groot is tussen de kinderen, was dat helemaal geen probleem. Mijn jongste zoontje van 9 jaar kon even goed meekomen als zijn broer van 11 jaar en ook andere kinderen van 12 jaar.
Wel is er een speciale regel voor kinderen die toch de pech zouden kunnen hebben dat ze iedere ronde te snel af zijn. Bij iedere ronde krijgen de eerste 10 kinderen die af zijn een hesje met een extra leven. Zo is de kans groter dat ze langer in het spel blijven bij de volgende ronde.

Dit Fortnite event is verdeeld in drie momenten:

  • 10.00 uur – 11.30 uur van 7 tot 10 jaar
  • 12.00 uur – 13.30 uur van 10 tot 13 jaar
  • 14.00 uur – 15.30 uur van 8 tot 12 jaar

Wij vonden dit evenement heel erg leuk voor onze jongens. Ze hebben anderhalf uur flink bewogen en waren al snel heel bezweet. Het is dan ook echt nodig om wat flesjes water mee te nemen zodat de kinderen tussendoor kunnen drinken. De nadruk tijdens dit evenement ligt vooral op plezier en bewegen en helemaal niet op het winnen of verliezen. De kinderen zijn gewoon lekker bezig en daarin worden ze ook aangemoedigd door de leiders van dit evenement.
Ik zag zelfs een moeder met een horde kinderen arriveren. Zij had de dag ervoor snel dit evenement aan een kinderfeestje toegevoegd. Heel slim! De kinderen vonden het geweldig.
Wij mochten als ouders op de tribune zitten en zo meekijken. Wel hadden we op de tribune maar zicht op één zaal. Omdat onze kinderen vooral in de twee kleinere zalen speelden mochten we daar vanaf de zijkant meekijken. Het was heel fijn om onze jongens zo heerlijk bezig te zien.
Ik vind het echt een aanrader!
Hier vind je meer informatie over dit Fortnite event.

Leave a reply