You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Foldify – app review

Foldify – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Tekenen.
 • Creatieve vorming.
 • Uitwerken van verbeelding.
 • Fijne motoriek (knippen en plakken).

Doelgroep

Vanaf 4 jaar

Zie hieronder mijn videoreview

Plus

 • Origineel!
 • Printbare vouwmodellen.
 • Zelf tekenen en of mooie plaatjes kiezen.
 • Handig in- en uitzoomen en verplaatsen.
 • 3D versie is steeds zichtbaar tijdens het ontwerpen.
 • Print snel en gemakkelijk kant en klare modellen van anderen uit.
 • Print is inclusief vouwlijnen en plakstroken.

Min

 • Tekenen is lastig.
 • Knopje voor ongedaan maken doet het niet altijd.
 • Let op! Minimaal iPad2 nodig!

De app

De app bestaat uit vouwmodellen. Je krijgt een aantal kant en klare mooi uitgewerkte bouwplaten die je zo kan printen om vervolgens zelf te knippen, te vouwen en te plakken.
Als je zelf iets moois wil maken, krijg je de keuze uit 10 vouwmodellen, waarna je die zelf kan ontwerpen tot een mooie bouwplaat. Je ziet jouw werk in 3D aan de linkerkant, zodat je steeds kan zien hoe het eruit komt te zien. Als je klaar bent, kan je jouw werk printen, naar iemand versturen of zelfs delen met anderen.

_MG_0081

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

De app is erg origineel. Je maak iets op de iPad en je gaat er na het printen mee verder. Het is enorm leuk om zelf iets te tekenen en met behulp van de aangeleverde plaatjes mooi te maken.
Jammer genoeg is mijn zoontje nog te jong om alle bouwplaten zelf te maken (knippen en plakken), maar hij is toch wel enorm blij wanneer zijn vouwwerkje al helemaal klaar is om mee te spelen.
Natuurlijk is het ook al leuk om een leeg vouwmodel van bijvoorbeeld een auto te printen en dat aan je kind te geven om te ontwerpen met potloden of stiften en het dan vervolgens in elkaar te laten zetten.
De app is meer een voorbereiding op iets wat straks na het printen tastbaar is en waar je dus ook in de tastbare wereld mee verder gaat.

foldify 3

foldify 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Het tekenen in de app is lastig. Hoewel ik met een iPad pen teken kost het me enorm veel tijd en moeite om echt een beetje mooi te kunnen tekenen. Ik heb gemerkt dat het resultaat het mooist is als je met behulp van twee vingers helemaal inzoomt en dan steeds het vouwmodel verschuift om zo netjes mogelijk te tekenen en in te kleuren.

Met de kant en klare plaatjes van o.a ogen, monden, brillen, wielen, enz. kunnen kinderen ook prachtige vouwwerkjes maken. Een kind kan dan eerst het vouwmodel inkleuren om dan simpelweg leuke plaatjes te kiezen en mooi te plaatsen. Het resultaat ziet er al gelijk prachtig uit. Wil je meer plaatjes hebben, dan kan je ze bij “extra’s” kopen.

Het knopje ongedaan maken doet het vaker niet dan wel. Het knopje werkt vooral wanneer je grote oppervlakten hebt bewerkt. Als je met kleine tekenbewegingen bezig bent, zal je het dus steeds zelf zo voorzichtig mogelijk moeten gummen om dan vervolgens opnieuw te proberen. Dit vind ik wel jammer. Ik merk dan toch dat ik gewend ben aan het ongedaan maken om het steeds weer opnieuw te proberen. Dat gaat veel sneller!

foldify foldify 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is erg motiverend om al de 3D versie van mijn werk te zien. Het daagt me uit om er steeds meer detail bij te tekenen en het steeds mooier te maken.

Wil je iets dat al kant en klaar is voor je kind? Kijk dan online in de app en zie wat anderen hebben gemaakt. Laat je kind kiezen wat het mooi vindt en print het. Makkelijk toch?

Ik vind het enorm fijn dat mijn bouwplaat al inclusief kniplijnen, vouwlijnen en plakstroken wordt geprint. Dat maakt dat de app ook goed te gebruiken is voor jonge kinderen. Je zal hooguit hier en daar moeten helpen bij het knippen van de lastige stukken en bij het plakken.

Ik vind de app een absolute aanrader. De app biedt genoeg mogelijkheden zodat jonge kinderen al mooie dingen met de app kunnen maken. Oudere kinderen en kinderen die al best mooi tekenen kunnen zich helemaal uitleven door zelf aan het tekenen te gaan en zo hun fantasie vorm kunnen geven.

Je hebt wel minimaal een iPad 2 nodig!

 

Leave a reply