You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het boodschappenspel – speelgoedreview

Het boodschappenspel – speelgoedreview

 

Bordspellen zijn altijd erg leuk en gezellig om te doen met elkaar. Daarnaast is het een veilige manier om sociale vaardigheden en grenzen te leren kennen. Je leert hoe je met winnen en verliezen om moet gaan. Daarnaast komen er natuurlijk ook aspecten van inschatten (strategie) aan bod.

Doelgroep

4 jaar tot 8 jaar

 

_MG_0128

Wat is Het boodschappenspel?

Het boodschappenspel leert je met geld om te gaan. Je ontdekt door middel van spelen dat je geld maar 1 keer uit kan geven.
Het booschappenspel is een spelbord met 4 kramen:

 • Levensmiddelen
 • Brood en banket
 • Groenten en fruit
 • Vlees en vleeswaren

_MG_0130

Iedere speler krijgt een portemonnee met 1 euro muntjes erop (acht muntjes in totaal) en een boodschappenlijst met 4 producten. Hoe verser het product is hoe meer je ervoor moet betalen. De prijzen veranderen dus steeds. Het doel is om als eerste al jouw producten op jouw boodschappenlijst te kopen en het eerst weer thuis te komen met alle boodschappen.

Ben je nog niet klaar met kopen, maar is je geld op? Ga dan naar de bank om meer centjes te halen.

Wat leert je kind van het spelen met Het boodschappenspel?

 • Tellen: Tellen van de ogen van de dobbelsteen. Tellen tijdens het lopen van het aantal gegooide ogen.
 • Eenvoudig rekenen met geld.
 • Begrijpen dat je spullen niet gratis krijgt maar dat je ze koopt.
 • Inzicht krijgen in hoe om te gaan met geld. Je moet met je geld uitkomen om te kunnen winnen.
 • Begrijpen dat producten goedkoper worden als je even wacht.
 • Leren prijzen te vergelijken. Waar kan ik mijn spullen goedkoper kopen?
 • Welke spullen kan ik bij de bakker, slager, groenteboer en de supermarkt kopen?

_MG_0131 _MG_0132

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Het is een leuk spel. Een potje duurt niet zo lang (ongeveer 15-20 minuten). Zelfs mijn man, die niet zo snel zin heeft om een bordspel te spelen, kan het best opbrengen om even een potje met ons mee te spelen.

Het spel is lekker simpel en dus prima te spelen met kinderen van 4 jaar. Mijn jongste zoon van 2 jaar wil ook graag mee spelen. Hij mag dan voor mij met de dobbelsteen gooien en dan wijs ik hem aan waar mijn poppetje mag komen te staan.
Omdat in de spelregels staat dat de jongste speler mag beginnen wint mijn zoontje dan ook bijna altijd. Hij is altijd het eerst terug in het huisje met alle boodschappen. Het spel is erg duidelijk en overzichtelijk gemaakt door de portemonnee waarop de 8 euro’s staan en het boodschappenlijstje met plaatjes. Je kan het kaartje van het gekochte product ernaast plaatsen, zodat je steeds een goed overzicht hebt van jouw spelverloop en jouw doelstelling.

Er komt een beetje strategie bij kijken. Zo kiest mijn zoontje er soms voor om bij een kraam te wachten zodat hij bij zijn volgende beurt een product goedkoper kan kopen. Je kan ook binnendoor lopen van kraam naar kraam waardoor je net sneller dan je tegenstander kan zijn.

Het spel is zeer geschikt om mee te nemen naar de oma’s en opa’s. Terwijl we even op het eten wachten legt mijn zoontje het spel uit aan zijn oma en spelen ze een potje totdat het eten klaar is.

Het spel ziet er erg leuk uit met de kraampjes waarop de producten staan en waarin je de euro’s moet stoppen in een gleufje.

De euromunten komen uit verschillende landen en zijn dus niet alleen Nederlandse munten. Leuk detail!

Tips:

 • Begin met 6 euromunten i.p.v. 8.
 • Bepaal zelf met hoeveel muntjes iedere speler begint (i.p.v. 8) Zolang je nog thuis bent, krijg je iedere beurt 1 euro (sparen). Je mag pas extra geld bij de bank halen als je al minstens 1 product hebt gekocht.

Leave a reply