You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Robotvis – speelgoedreview

Robotvis – speelgoedreview

Een poosje geleden zei mijn zoontje dat hij graag een robot wilde bouwen. Hij vond dat we hier thuis wel een robot konden gebruiken om ons te helpen bij het opruimen en schoonhouden van het huis. Klinkt enorm goed! Alleen… hij wilde van mij weten hoe hij een robot moest bouwen! Daar kon ik dus geen goed antwoord op geven. Toen had hij maar wat w.c.rollen gepakt en begon hij met het bouwen van een robot, zonder het gewenste resultaat.

Doelgroep

8 jaar en ouder.

Wat is Robotvis?

Robotvis is een doos met losse onderdelen waarmee een kind een robot in de vorm van een vis kan maken. Er zijn onderdelen om de vis te bouwen en daarnaast zijn er onderdelen om te zorgen dat er stroom naar de vis geleid wordt.


Wat leert je kind van het maken van een robotvis?

  • Je kind leert tijdens het bouwen van een robotvis hoe losse onderdelen aan elkaar worden vast gemaakt zodat ze kunnen bewegen.
  • Je kind begrijpt hoe stroom werkt met behulp van batterijen.
  • Je kind leert uit welke onderdelen een robot kan bestaan. Basisbeginselen van robotica komen aan de orde.
  • Je kind experimenteert met nieuwe materialen en nieuwe ideeën.

 

 

 

 

 

Mijn mening

Het was enorm leuk om dit samen met mijn zoontje van 4 jaar te maken. De robotvis was niet voor zijn leeftijd bedoeld, maar het sloot wel prima aan bij zijn belevingswereld! Hij wilde al een flinke poos een echte robot maken en hiermee kon ik aan zijn wensen tegemoetkomen. Natuurlijk kon hij de robotvis niet zelfstandig maken. Ik heb hem bij iedere stap geholpen, ook was de handleiding soms moeilijk te begrijpen en de plaatjes bij de stappen onduidelijk. Toch is het ons samen gelukt om de robotvis te maken.

Ik ben blij dat ik op deze wijze mijn zoontje iets heb kunnen leren over robotica. Toen hij me vroeg om een robot samen te maken, moest ik hem diep teleurstellen. Ik wist helemaal niks af van robotica! Nu weet ik zeker dat hij snapt dat hij geen robot kan maken van w.c.rollen. Wie weet bouwt hij in de verre toekomst nog wel ooit zijn eigen robot. Zou hij dan nog aan mij denken en hoe we samen onze eerste robot in elkaar hebben gezet?

Waar te koop

Ik heb de robotvis een aantal weken geleden gekocht bij Kruidvat. Het was toen in de aanbieding. Twee weken geleden zag ik dat ze ook te koop waren bij Intertoys of Bart Smit.

Leave a reply