You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Cut It Out! Ontwerpset – Knutselpakket om te knutselen met papier

Cut It Out! Ontwerpset – Knutselpakket om te knutselen met papier

Elk jaar vind ik het heel leuk om samen met mijn zoontjes hun eigen verjaardagskaarten te knutselen. Zo nu en dan zijn hun ideetjes lastiger om te knutselen omdat ze graag een pop-up effect willen in hun kaarten.
Dat is best lastig om te doen met een schaar (voor een kind).
Ik heb van BOTI (speelgoeddistributeur) een ontwerpset van Cut it out gekregen om te reviewen.
Hiermee kunnen kinderen makkelijker knutselen met papier door op een veilige wijze het papier te snijden.

In de video hieronder laat ik het pakket en de werkwijze van de snijstiften aan je zien.

Wat is Cut it out?

Cut it out zijn stiften die zowel kleuren als snijden. Het snijden kan alleen als de stift in een wartel is geplaatst. Je kan pas snijden als je de wartel op het papier drukt. Zo kunnen er ook geen kleine vingertjes in de buurt van het mesje komen!
Je kleurt en snijdt tegelijk. Dat betekent dat al jouw uitgesneden stukken gelijk een leuk gekleurd randje hebben.
In de knutselpakketten zitten ook leuke voorbeeldwerkjes, maar kinderen kunnen zelf bedenken wat ze allemaal willen knutselen. Je kan voor een klein prijsje een blok met gekleurd papier voor je kind kopen en dan kan je kind van alles bedenken om zelf te knutselen met gekleurd papier en Cut it out.

Waar kan je Cut it out kopen?

Het is ook te koop bij Intertoys:

  • Ontwerpset: Luxe snijblad, wartel (om te kunnen snijden), drie snijdstiften en velletjes met werkvoorbeelden.
  • Starterset: Snijmat, wartel (om te kunnen snijden), twee snijdstiften en velletjes met werkvoorbeelden.
  • Navulverpakking: Twee stiften.

Mijn mening

Ik vind het fijn dat kinderen op een veilige wijze kunnen snijden in papier. De vingertjes kunnen vanwege de wartel niet in contact komen met het mesje van de stift.
Bepaalde knutselwerkjes zijn best lastig om te maken met een schaar omdat je dan juist een figuurtje eruit wil krijgen zonder dat je eromheen of erin wil knippen.
Cut it out biedt daarbij een oplossing.

Ik vond het wel moeilijk om goed op de lijntjes te snijden. Ik vond het lastig om de lijntjes goed te zien bij het snijden.
Het snijden is heel simpel. Je hoeft niet hard te drukken om te kunnen snijden.

Het werken met cut it out is ook heel leuk. Juist omdat het zo makkelijk werkt, voelt het goed om mooie dingen te knutselen.
Je kan zelf veel bedenken om te maken. Je zit dus niet vast aan de werkvellen die je krijgt. Die dienen puur als voorbeeld om je op gang te brengen en daarna is jouw eigen fantasie de grens.

Je kan niet snijden zonder een randje om je werk te kleuren. Ik heb nog maar 1 werkje gemaakt dus ik weet nog niet of ik dit wel of niet erg vind.
Ik zal hier later op terugkomen en mijn tekst hier aanpassen.

Als je dit besluit te kopen let er dan wel op wat je gaat kopen. Vandaag vertelde iemand me dat ze een navulverpakking had gekocht. In haar geval wees ik haar erop dat ze dan geen wartel had en dus niet zou kunnen snijden. Ze heeft er toen een starterset bijgekocht.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply