You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Schaatsen op Het Natuurhistorisch IJs – schaatsen over de eerste Nederlandse ijsmammoet

Schaatsen op Het Natuurhistorisch IJs – schaatsen over de eerste Nederlandse ijsmammoet

 

 

De Schaatsbaan Rotterdam is open én heeft een primeur: de eerste Nederlandse ijsmammoet. In Het Natuurhistorisch IJs onder de zogenoemde funbaan, ligt namelijk een levensgrote wolharige mammoet – de Yukagir mammoet – precies zoals het uitgestorven dier met huid en haar in het Siberische ijs gevonden werd. De mammoet is een outdoor verlenging van de tentoonstelling Opgeraapt Opgevist Uitgehakt in Natuurhistorisch Museum Rotterdam, waar echte fossiele (mammoet)botten te zien zijn. 

Natuurhistorischijs4

Als bezoeker van de schaatsbaan ervaar je zo de prehistorie van heel dichtbij, wat met name voor kinderen natuurlijk heel spannend is. De actie is een samenwerking tussen Schaatsbaan Rotterdam, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, het illustratorsduo Miel Krutzmann en Telmo Pieper en reclamebureau Nobla. Alle betrokken partijen hebben belangeloos meegewerkt aan dit project.

Natuurhistorischijs3

Op vertoon van je toegangskaartje van Natuurhistorisch Museum Rotterdam, kan je tot en met 1 maart gratis komen schaatsen op Het Natuurhistorisch IJs en met je toegangsticket van Schaatsbaan Rotterdam krijg je t/m 1 maart 50% korting op de reguliere toegangsprijs van het museum.

Onder de leukste foto’s op Het Natuurhistorisch IJs, die via Facebook, Twitter en/of Instagram gedeeld worden met Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Schaatsbaan Rotterdam, worden meerdere (echte!) fossiele botten verloot.

 

Leave a reply