You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het kerstverhaal van de geboorte van Jezus met je kinderen bekijken op YouTube

Het kerstverhaal van de geboorte van Jezus met je kinderen bekijken op YouTube

 

Mijn zoontjes zijn 5 en 7 jaar oud. Ik wil ze graag iets meegeven van het kerstverhaal. Ik vind het belangrijk dat ze weten waarom we ieder jaar kerst vieren. Nu denken ze vooral dat het om cadeautjes onder de kerstboom gaat en de kerstman die de cadeaus komt brengen.
Natuurlijk kan ik ze voorlezen uit de kinderbijbel, maar ik wil het ze ook laten zien.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar leuke filmpjes op YouTube om samen met ze te kijken en er daarna samen over te praten.
Al gauw vond ik een paar leuke filmpjes voor verschillende doelgroepen.

3-6 jaar

 

Vanaf 6 jaar

Vanaf 11 jaar

2 Responses to Het kerstverhaal van de geboorte van Jezus met je kinderen bekijken op YouTube

  1. Je schrijft “Ik wil ze graag iets meegeven van het kerstverhaal. Ik vind het belangrijk dat ze weten waarom we ieder jaar kerst vieren.”
    Mijn bezwaar tegen al deze filmpjes is dat ze niet gaan over ‘waarom we kerstmis vieren’ maar alleen over ‘wat staat er in de bijbel over de geboorte van Jezus’.
    Als je je kinderen wilt uitleggen waarom we kerstmis vieren, kun je je niet beperken tot het voorlezen van het bijbelverhaal maar zul je geschiedenisles moeten geven. Want waarom speelt zo’n verhaal uit een gebied hier ver vandaan zo’n rol bij ons? En waarom vieren we hier op 25 december kerstfeest (er staat nergens in dat bijbelverhaal dat het 25 december was toen Jezus werd geboren – altijd weer een grote verrassing voor kinderen (en volwassenen :-).) En wanneer zijn we in deze regionen kerstfeest gaan vieren? En waarom is dat bijbelverhaal volgens sommigen het ‘echte’ verhaal en vinden we de kerstboom/kerstman/cadeautjes níet echt? Waar komen die dingen dan vandaan?
    Alleen zo krijgen kinderen een antwoord op de vraag naar het ‘waarom’ van kerstmis, die nieuwsgierigheid moet je voeden.

  2. Dat is helemaal waar. Net als bij andere Christelijke vieringen is er het een en ander in de geschiedenis gebeurd waardoor bijvoorbeeld Germaanse tradities zijn omgevormd en bijgevoegd tot Christelijke vieringen.

Leave a reply