You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Leuke kinderboeken met veel plaatjes

Leuke kinderboeken met veel plaatjes

Mijn oudste zoon begint het zelf lezen van boeken steeds leuker te vinden. Ik lees hem al voor sinds hij erg jong was en dat heeft hij altijd leuker gevonden dan zelf lezen. Toen hij zelf boeken wilde lezen (thuis) koos hij eerst alleen maar boeken vol met grappige plaatjes, hoe gekker hoe beter!
Nu leest hij ook wel met plezier uit boeken waarin (bijna) geen plaatjes zijn, maar hij kiest nog wel steeds liever voor boeken vol met geinige illustraties. Klinkt dit bekend? Ben je ook op zoek naar zulke leuke kinderboeken voor jouw kind? Wel, hieronder zal ik een aantal leuke boeken opnoemen als mijn tip voor jou.

De waanzinnige boomhut
van 13 verdiepingen 

De waanzinnige boomhutboeken is een leuke serie kinderboeken vol met grapjes en grappige plaatjes.
In deze boeken worden de bladzijden gebruikt om een verhaal over te brengen en dat gebeurt met tekst zoals je gewend bent, maar vooral met plaatjes.
Het verhaal is enorm fantasierijk. Er gebeuren veel fantastische dingen, zoals het rondvliegen in een slee met vliegende katten, een piraat met een houten hoofd, het aanspoelen van een berg vol dieren op een mini ijsberg, enz.
Alles bij elkaar maakt deze boeken leuk om te lezen en te bekijken.

Ben je nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Dagboek van een krijger

Het boek is een soort graphic novel voor de liefhebbers van Minecraft. Het boek ziet er uit als Minecraft. Iedere pagina is versierd met de blokken van Minecraft. Dit is deel 1 van een serie boeken over Minecraft. Er zijn inmiddels al meer boeken van deze serie uitgekomen. Ik vind deze serie zeker een aanrader voor kinderen die ook het spel Minecraft spelen of gespeeld hebben.

Ben je nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Pas op: Gevaar!

Ik vind dit boek echt leuk om te hebben in de kast. Het bevordert leesplezier. Als je het boek uit hebt denk je dan ook niet: “Wat was dat een mooi verhaal”. Je denkt: “Wat was dat leuk en grappig om te lezen!” Niet dat er wat mis is met een mooi verhaal hoor. Ik zelf houd veel meer van mooie verhalen, maar vooral wanneer je leesplezier bij een kind wilt bevorderen, dan past dit boek daar heel goed bij.

Ben je nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar van deel 2 van deze serie.

Op avontuur in de ruimte

Tijdens het lezen zijn kinderen actief bezig met het verhaal.
Ze tekenen, knutselen en denken mee met het verhaal.
Een bladzijde biedt ongeveer evenveel ruimte aan tekst als illustratie.
Het gaat niet om een boek waaruit je alleen maar leest. Kinderen moeten hier aardig wat doen tijdens het lezen.
Ze hebben tijdens het lezen een pen of potlood nodig.

Op-spionnenavontuur-–-Teken-en-schrijf-je-eigen-boek-1

Illustratie van Andrew Judge & Chris Judge © 2016 Van Lannoo, Op spionnenavontuur – Teken en schrijf je eigen boek.

Ben je nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar van deel 2 van deze serie.

Kasper Klungels

Deze kinderboekenserie bestaat uit twee delen.
Het verhaal gaat over Kasper Klungel. Hij wil later uitvinder worden en is al druk bezig om van alles uit te vinden en te experimenteren. Jammer genoeg maakt hij niet zoveel vorderingen. Dat komt vooral omdat hij iedere dag naar school moet. Wie heeft school nou uitgevonden! Wie bedenkt nou zoiets?
Het boek bevordert vooral leesplezier. Het staat boordenvol gekke situaties die natuurlijk nergens op slaan, maar wel enorm leuk zijn voor kinderen om te lezen.
Een superheld wiens geheime kracht het laten van boeren en scheten is, een vader die als specialiteit het brouwen van drankjes is om de kracht van gas te testen.
Het boek is erg grappig.

Ik ben (g)een Sukkel

Het verhaal is op zich best simpel en is vooral grappig. Wat ik heel bijzonder aan het boek vond is het feit dat Simon steeds vertelt hoe hij en zijn vriend Gozer een buurvrouw pesten. Ze pesten haar bijna dagelijks en wachten soms wel urenlang om haar te kunnen pesten. Zelf vindt hij het heel erg dat Jonas hem pest, maar zijn eigen pesterij (van de buurvrouwe) ziet hij alleen maar als kiel zijn.
Op een hele leuke wijze wordt hij later in het boek geconfronteerd met zijn eigen pestgedrag. Hij wordt dan met zijn neus op de feiten gedrukt en het wordt duidelijk dat het helemaal niet kiel is, maar juist enorm sukkelig. Dat vond ik toch wel even mooi. Ik hoop dat als kinderen dit boek lezen ze dan zelf ook aan het denken worden gezet over hun eigen gedrag. Vaak zijn er kinderen die tegen pesten zijn, maar niet eens doorhebben dat hun eigen gedrag ook pesten is. Dat zien ze dan weer meer als plagen of geintjes maken. Zo wordt het dus ook in het boek gebracht, totdat het duidelijk wordt dat het zeker weten pesten is.

Ben je nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar van deel 3 van deze serie.

De dinoboutjes barbecue

Het verhaal gaat over een groepje superhelden. Superhelden kan in dit geval een groot woord zijn, omdat dit hun krachten zijn:

  • Als Bo huilt ontstaat er een overstroming.
  • Als Emanuel een windje laat, vliegt hij in het rond.
  • Als Catrine geeuwt ontstaat er vuur.
  • Als Carlo de hik heeft komt de aarde naarboven opzetten.

Het boek is heel aantrekkelijk voor kinderen. De hoofdstukken zijn kort en het verhaal bestaat niet alleen maar uit tekst. De tekeningen zijn net zo hard nodig om het verhaal te begrijpen. Er zijn dan ook heel veel illustraties in het boek. Ook houdt de tekst steeds op en gaat het verhaal verder in een strip.
Ben je nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar .

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar

Heel leuk boek voor zowel jongens als meisjes. Op het boek staat dat het een verhaal voor vrolijke meisjes is, maar anders dan dat de hoofdpersonages meisjes zijn zie ik niet in waarom jongens er niet van kunnen genieten. Mijn zoontje vindt het verhaal ook erg leuk.
Het verhaal gaat over de vakantie.
Als je toch toevallig naar Zweden gaat dan past dit boek wel helemaal bij de belevingswereld van je kind. Zeg er dan wel bij dat het niet zo bang hoeft te zijn voor de wilde dieren. De hoofdpersonen in het boek zijn steeds bang voor het buiten slapen in de tent.

Ook leuk om te lezen hoe bij de tijd de kinderen zijn op deze vakantie. De meisjes nemen allerlei filmpjes op met hun telefoon. Doet me erg denken aan mijn jongens die ook graag opnames maken voor hun Youtubekanaal.

Ben je nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar van dit deel van deze serie.

Leave a reply