You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ovenheerlijke perziken koken met het Donald Duck Kookboek

Ovenheerlijke perziken koken met het Donald Duck Kookboek

Deze week mogen onze jongens iedere dag een gerecht verzorgen met het Donald Duck kookboek.
Het is een heel leuk boek met een mooie afwisseling van strips, informatie en recepten. Op een leuke wijze gaat er een nieuwe wereld open voor kinderen.

Vandaag mochten mijn jongens kiezen wat ze wilden maken. Ze kozen voor “Ovenheerlijke perziken”.
Nadat we samen een strip uit het boek hadden gelezen en hadden gelezen hoe we met het kookboek konden werken en uitleg bij bepaalde symbolen, mochten ze aan de slag.
Eerst moesten ze controleren welke ingrediënten we al hadden en welke we nog moesten kopen.
Daarna gingen we naar de winkel. In de winkel moesten ze zelf lezen wat er op hun boodschappenlijstje stond en ze moesten zelf alles bij elkaar zoeken.
Het was een eerste les over hoe boodschappen doen werkt. Natuurlijk hebben we ze al vaak genoeg meegenomen, maar het is toch anders wanneer je zelf iets nodig hebt en het zelf moet gaan regelen. Ze hebben geleerd hoe handig een boodschappenlijst kan zijn. Mijn oudste was al bang dat hij alles moest onthouden en dus goed zijn best moest doen om niks te vergeten.

perziken-3

Eenmaal thuis namen we het recept nog eens samen door.
Na het avondeten gingen we met ons allen aan de slag. Mijn man en ik namen een begeleidende rol aan. Mijn man lette erop dat alle voorbereidingen goed gingen en ik begeleide mijn oudste zoon bij het lezen en volgen van het recept.
Steeds vroeg ik hem: “En nu? Wat moeten we nu doen? Hoeveel hebben we nodig?”.
Het is voor ons zeer vanzelfsprekend dat wij in het lijstje met ingrediënten kijken om te zien hoeveel gram, eetlepels en theelepels je nodig hebt. Maar wanneer je alleen op de stappen gericht bent heb je het idee dat het nergens staat. Zo heeft mijn oudste zoon vandaag geleerd hoe je steeds bij iedere stap in de ingrediëntenlijst moet kijken om te zien hoeveel je ergens van nodig hebt.
Samen hebben ze het toetje gemaakt. Mijn jongste zoon van 5 heeft een ovenschaal voor het eerst van zijn leven ingevet. Mijn oudste heeft voor het eerst een blikopener gebruikt.
Al doende hebben ze zelfs nieuwe woorden geleerd zoals koriander en ovenschaal.

Het was een mooi moment om zo samen als gezin bezig te zijn.

Bij het recept staat ook hoe goed je jouw tanden moet poetsen na het eten ervan. Het maakt kinderen bewust van hoe zuinig ze moeten omgaan met hun gebit en dat eten en drinken het gebit dus aantast em dat je jouw gebit goed moet verzorgen!

Dan natuurlijk het resultaat……

Dit hebben mijn zoontjes gemaakt:

perziken

Zo ziet het eruit in het boek:

perziken-2

Leave a reply