You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

3D Tyrannosaurus rex dinosaurus koekjesvormen

3D Tyrannosaurus rex dinosaurus koekjesvormen

 

 

Mijn zoontjes zijn helemaal weg van dinosaurussen! Ze hebben eindeloze gesprekken over dinosaurussen waarbij ze meer dinosaurussoorten opnoemen, dan ik ooit heb gehoord. Ze kijken graag naar dino films en niet alleen naar de animatiefilms. Ze kijken gerust naar documentaires in het Engels, waar ze geen woord van begrijpen, anders dan de namen van de dinosaurussoorten.

Op de website http://www.kleinechef.com/ zijn 3D koekjesvormen van dinosaurussen te koop. Helemaal geweldig voor mijn zoontjes!

Er zijn van 4 dinosaurussoorten koekjesvormen te koop:

 • T-Rex
 • Triceratops
 • Brachiosaurus
 • Stegosaurus

Aangezien de T-Rex hier favoriet is zijn wij aan de slag gegaan met het bakken van een heuse 3D T-Rex

3D-koekjes-T-rex-13D-koekjes-T-rex-2

 

Om de tyrannosaurus rex te maken krijg je 4 koekjesvormen in de vorm van verschillende delen van zijn lichaam. Druk de vormen in het koekjesdeeg, bak ze in de oven en puzzel dan de losse delen aan elkaar tot een T-Rex die rechtop kan staan.

Mijn mening

Dinosaurussen spreken tot de verbeelding van jonge kinderen. Het is een geweldig idee voor ze dat zulke grote beesten ooit op deze aarde hebben rondgelopen.
De T-Rex is natuurlijk erg bekend en samen met je kinderen deze koeken bakken is dan ook gelijk een hit. Al tijdens het klaarmaken en het kneden van het deeg waren mijn kinderen al enorm enthousiast.
Dit was toch wel erg bijzonder! Een T-Rex koek die zelf kan staan!
Het was een genot om ze zo enthousiast bezig te zien.

Het lichaam bestaat in dit geval uit 4 delen. Dat kwam ook erg mooi uit, omdat mijn jongens het dan eerlijk konden verdelen. Ze mochten om en om een lichaamsdeel kiezen en om en om hun lichaamsdeel uitdrukken in het deeg.

Het hele proces, van het maken van het deeg tot en met het in elkaar puzzelen van de T-Rex was erg leuk en vooral spannend voor mijn jongens.
Het in elkaar puzzelen deed ik nu zelf, omdat het daar flink bij mis kan gaan. Als je niet voorzichtig bent, kan er een belangrijk stuk afbreken en dan kan je de delen niet meer aan elkaar vastmaken.

De koekvormen zijn van plezierig materiaal gemaakt. Handig om af te wassen. Ik hoef niet bang te zijn dat ze gaan roesten. De vormen hebben 1 snijkant om in het deeg te steken en een handige rand aan de bovenkant waarmee je kan drukken. Vooral voor jonge kinderen is dit erg prettig, want hier kunnen ze lekker stevig mee drukken.

Bij de kinderfeestjes van mijn zoontjes ga ik een aantal van deze dinokoeken op tafel klaarzetten voor de kinderen om lekker op te eten. Dit zal zeker indruk maken op de kinderen.
Het past leuk bij een kinderfeestje met het thema dinosaurussen.

Tips:

 • Het hangt van je meel af hoe de koekjes weer uit de oven komen. Ik maak nooit mijn eigen koekmix klaar en koop altijd een kant en klare pak. In mijn geval houden de koekjes dus niet hun vorm en lopen ze uit.
  Op zich is dit geen probleem, maar dan moet ik wel de verbindingspunten nog een beetje bijsnijden zodra ik de koekjes uit de oven haal. Als ik dat niet doe, dan passen de lichaamsdelen niet meer aan elkaar. Dit moet ik wel gelijk doen als ik ze uit de oven haal. Als ze afkoelen worden ze al hard en gaan de stukken breken tijdens het uitsnijden.
 • Als je zelf je mix maakt, gebruik dan bloem in plaats van zelfrijzend bakmeel of bakpoeder.
 • Je kan de koeken ook mooi bewerken met glazuur om de dino’s in te kleuren. Geef je dino ogen, tanden en klauwen. Je kan hier ook handige kleurstiften voor kopen bij de supermarkt.
  Voordeel van glazuur is dat wanneer een stuk per ongeluk afbreekt je het weer met het glazuur aan elkaar kan plakken en zo aan elkaar kan laten vastdrogen.

Zo bak je de 3D dino koekjes (T-Rex)

Nodig:

 • Koekjesmix of maak je eigen koekmix
 • 1 ei
 • Boter
 • 3D dino vormpjes o.a. te koop bij: http://www.kleinechef.com/
 • Kom
 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Evt glazuurstiften

3D-koekjes-T-rex-3 3D-koekjes-T-rex-4 3D-koekjes-T-rex-5 3D-koekjes-T-rex-6 3D-koekjes-T-rex-7 3D-koekjes-T-rex-83D-koekjes-T-rex-9

Handelingen:

 1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom.
 2. Kneed het deeg in de kom
 3. Druk de vormpjes uit het deeg.
 4. Plaats de vormpjes op een bakplaat met bakpapier. Laat genoeg ruimte tussen de vormen.
 5. Haal de koekjes uit de oven en snijd evt. de plekjes bij waar de koekstukken in elkaar moeten passen. Doe dit gelijk als je ze uit de oven haalt!
 6. Puzzel je dino in elkaar.
 7. Versier je dino evt. met glazuur.

 

Leave a reply