You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kiddipad Cover iPadbesscherming tegen vallen en stoten

Kiddipad Cover iPadbesscherming tegen vallen en stoten

 

 

Mijn kinderen pakken graag mijn iPad om er even op te spelen en filmpjes te kijken. Mijn iPad ligt standaard op mijn bureau. Als afspraak hebben we dat ze de iPad mogen pakken en als ze klaar zijn moeten ze de iPad weer op mijn bureau terug leggen. Natuurlijk had ik er wel een hoesje omheen, maar die heb ik nu vervangen door de KiddiPad cover.

Mijn videoreview

Wat is KiddiPad cover?

KiddiPad cover is een bescherming voor je iPad. Het is gemaakt van hetzelfde materiaal als waar de Crocs sandalen van zijn gemaakt. Het is stevig en flexibel materiaal om je iPad te beschermen wanneer het valt of stoot. Het vangt de schok op.
Het hoesje puilt uit over het scherm. Als de iPad plat op de grond valt met het scherm naar beneden, dan raakt het hoesje de grond en niet je scherm.
Het is een handige iPad cover voor kinderen. Het geeft je de mogelijkheid om je kind veilig met de iPad te laten spelen en leren, zonder dat je zorgen hoeft te maken om valschade.

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • Geschikt voor iPad 2, iPad 3 iPad 4, iPad mini en iPad Air

Kiddipad-1

Waar is de kiddiPad cover te koop?

De cover is te koop bij http://www.kiddipad.nl/ in verschillende kleuren.
Terwijl ik mijn review schrijf zie ik dat de prijs € 29,95 is inclusief gratis verzending en screenprotector t.w.v. € 8,95.

 

 

 

Mijn mening

De KiddiPad cover wordt geleverd met een plastic vulling (voor de stevigheid van een ongebruikte hoes). Die vulling kan je er simpel uithalen door het uit de opening aan de achterkant eruit te trekken.
De vulling heb je verder niet meer nodig en kan je gewoon weggooien.

Het plaatsen van de iPad in de hoes is heel goed te doen. Let eerst even op dat je de iPad goed plaatst. Kijk goed aan welke kant de homeknop moet gaan. Schuif dan de iPad door de opening aan de achterkant en schuif het in de cover.
De bovenkant van de cover moet je er dan overheen trekken.

De homeknop reageert heel goed. Het hoesje heeft op de plek van de homeknop een zelfde afdruk als de homeknop en reageert goed wanneer je daar op drukt met je vinger. Ik irriteerde me best veel aan mijn vorige hoes, omdat de homeknop zo slecht reageerde. Ik ben nu helemaal blij dat het gewoon gemakkelijk gaat met deze cover.
De mute- en geluidsknop zijn goed toegankelijk. Dat gedeelte is open gelaten.
De camera is aan beide kanten vrijgelaten. Je kan dus nog steeds foto’s blijven maken!
Het plekje voor de microfoon en de ingang voor je koptelefoon is ook open en toegankelijk.
Er is een flapje voor de ingang van de oplader. Trek het flapje open om je iPad op te laden. Het flapje klikt vast wanneer je het weer afsluit. Het flapje gaat dus niet vanzelf open wanneer jij of je kinderen met de iPad bezig zijn.
Er zijn gaten in je hoes aan de achterkant waar het geluid uit je iPad komt. Het geluid van je iPad blijft dus goed hoorbaar.
De uitknop zit onder het hoesje. Je moet je vinger onder het hoesje duwen om het knopje in te drukken. Voor kinderen is dit heel goed te doen. Mijn smalle vingers en nagels hebben er ook geen moeite mee. Voor mannenvingers is het ook te doen, maar in het begin is het wel even wennen. De opening bij de uitknop is wel wat breder gemaakt zodat je met je vinger erbij kan.

Kiddipad-3 Kiddipad-2

Dan natuurlijk het handvat. Het is ideaal om vast te pakken en zo de iPad mee te nemen. Wel heb ik mijn kinderen aangeleerd om de iPad met twee handen vast te houden en daar zal ik wel aan vast blijven houden, want dit verkleint ook de kans op stoten tegen een tafel of stoel.
Wat ik nog prettiger aan het handvat vind is het feit dat het gekanteld kan worden om de iPad rechtop of juist schuin te plaatsen. Ik kijk graag naar Netflix en mijn kinderen kijken ook graag kinderfilmpjes op de iPad. Eerder moest ik mijn iPad altijd ergens tegenaan leunen om lekker te kunnen kijken, nu kantel ik het handvat om het rechtop te plaatsen en kan ik lekker een filmpje kijken.
Om met een app aan de gang te gaan of een stukje te typen, kantel ik het hanvat om de iPad schuin te plaatsen. Dit is ook handig voor mijn kinderen. Nu hebben ze de iPad vooral plat op schoot (ze zitten het liefst met de iPad op de bank). Met deze nieuwe hoes kunnen ze de iPad ook lekker schuin plaatsen om met een app aan de gang te gaan.

Tip:

  • Als je een schermbescherming (screenprotector) hebt over je scherm moet je wel voorzichtig zijn bij het plaatsen, anders komen er bubbels in. Doe het rustig aan en neem je tijd dan gaat het gewoon goed.

Leave a reply