You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Creativiteit met Rupsje Nooitgenoeg

Creativiteit met Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is een heel leuk prentenboek voor kinderen. Het is echt een aanrader voor jonge kinderen.
Het gaat om een rupsje met reuzehonger. Wanneer hij uit een eitje komt blijft hij maar eten en eten. Hij eet appels, peren, aardbeien en pruimen. Hij hapt zelfs in een lolly, een worstje, een cakeje, enz.
Hij heeft zoveel gegeten dat hij buikpijn krijgt. Wanneer hij zich dwars door een groen blaadje heen eet voelt hij zich al veel beter. Hij is nu een grote, dikke rups geworden. Dan bouwt hij een cocon en blijft hij daar meer dan twee weken in zitten. Wanneer hij weer naar buiten komt is hij een wonderschone vlinder!

Ter ondersteuning van het boek zijn er ook hele leuke apps over Rupsje Nooitgenoeg. Een poos geleden schreef ik al een uitgebreide review over een taalloze app waarmee kinderen met het rupsje kunnen gaan spelen. Deze app is echt heel leuk om te spelen na het voorlezen uit het boek. Dit is een geweldige combinatie.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
googleplay

Hieronder zie je het filmpje van de app.

Er is nu een nieuwe app uit over Rupsje Nooitgenoeg. Dit keer kunnen kinderen heerlijk tekenen, kleuren en knutselen in de stijl van Eric Carle (de illustrator van Rupsje Nooitgenoeg).
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Leave a reply