You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

 

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen
Schrijver: Andy Griffiths
Illustrator: Terry Denton
Uitgeverij: Lannoo

Doelgroep

Vanaf 9 jaar

Het Boek

Het boek is deel van een serie. De andere boeken zijn:

De-waanzinnige-boomhut-van-39-verdiepingen4
Het verhaal gaat over Andy en Terry (“Hé zo heten de schrijvers ook! Dat is toevallig!”). Zijn wonen in een zeer bijzondere boomhut. Ze bouwen zelf steeds de verdiepingen erbij. Zo hebben ze een waterval van chocola erbij gebouwd, een werkende (niet-uitbarstende) vulkaan, een babydinosaurusknuffeltuin, enz.
Ze wonen niet alleen in hun boomhut. Ze werken er ook. Ze bedenken er hun boeken. Andy is de schrijver en Terry maakt de tekeningen.

Vandaag belt hun uitgever meneer Grootneus om ze te herinneren aan hun deadline voor hun nieuwe boek. Morgenmiddag 5 uur moet het af zijn.
Net zoals in de andere boeken hebben ze ook nu nog niet gewerkt aan hun boek.
Maar Terry heeft er nu wel een oplossing voor. Hij heeft op de 39e verdieping een “Er-was-eens-ooit-machine” uitgevonden. De machine schrijft en tekent het hele boek voor ze. Ze hoeven de machine alleen maar in te stellen.
Als het werkt, halen ze hun deadline en hoeven ze er niet veel voor te doen, maar zal het werken?!

De-waanzinnige-boomhut-van-39-verdiepingen3

Mijn mening
Ik vind dit deel het leukst van de drie. Het verhaal heeft een mooie verhouding. Het past perfect als vervolg op de andere twee verhalen en de fantasie in het verhaal is mooi toegepast.
Bij het vorige boek had ik hier en daar weleens mijn twijfels over woordkeuzes en keuzes in gebeurtenissen. Hier en daar vond ik het niet gepast, maar nu vind ik alles helemaal geweldig!

Ik vind de boeken uit deze serie vooral leuk omdat ze een mooie tussenvorm bieden tussen tekst en illustraties. De plaatjes worden niet gemaakt bij de tekst, maar zijn onderdeel van het verhaal. Het verhaal wordt zowel met tekst als tekening aan de lezer overgebracht.
Omdat er zoveel tekeningen zijn ben je sneller klaar met lezen dan je zou denken. Daarom vind ik dit boek ook enorm leuk voor kinderen die zich normaal gesproken laten afschrikken door een “dikke pil”.
Met dit boek leren ze dat ze zich niet door een dik boek heen hoeven te worstelen, dat ze vol plezier bladzijde na bladzijde lezen en bekijken zonder dat ze steeds kijken hoeveel bladzijden ze nog te gaan hebben. Het boek is uit voor ze het doorhebben.

Houdt je kind van fantastische verhalen vol met gekke gebeurtenissen? Dan moet je kind deze boeken zeker weten eens lezen! Ze zijn ook erg leuk om voor te lezen.

Ik kijk nu alweer uit naar deel 4. Achterin het boek zag ik dat “De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen” verschijnt in zomer 2015! Yes!

 

Leave a reply