You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Papier-maché taartje of cupcake knutselen met een taartvorm.

Papier-maché taartje of cupcake knutselen met een taartvorm.

Materialen om te knutselen:

Wil je meer filmpjes van mij zien over knutselen met papier-maché? Word lid van mijn Youtubekanaal. Klik op het plaatje hieronder.

youtube-abonneer-button

De grotere cake bestaat uit 2 delen. Mijn bakvorm bestaat ook uit de twee delen. Ik heb gewoon beide delen gebruikt en op elkaar geplaatst.
Heb je dit niet, dan kan je ook een ballon gebruiken. Gebruik het ronde deel van de ballon als bovenkant.

Wat leert jouw kind bij het maken van een taart van papier-maché?

 • Vorm geven: Je kind moet goed naar een taart kijken. Laat zo nodig een plaatje of een filmpje zien. Je kind wordt dus uitgedaagd tot waarnemen en denken.
 • Je kind oefent het concentratievermogen.
 • Trainen van ooghandcoördinatie.
 • Het zelfvertrouwen van je kind wordt gestimuleerd.

Tips:

 • Dit is ook leuk om te maken als een surprise. Vooral wanneer je een bakvorm voor een taart gebruikt. Omdat het dan uit twee delen bestaat laat je de binnenkant leeg (hol). Je vult alleen de randen van de bakvorm met papier-maché en laat dat drogen. Als het droog is doe je het cadeautje erin en maak je de bovenkant op de onderkant vast met extra papier-maché bij de randen. Laat dit drogen en verf en versier je surprise. Heel makkelijk en heel mooi!
 • Als je weinig tijd hebt om het te laten drogen kan je het op 50 graden in de oven doen. Zorg er wel voor dat je in de buurt bent om in de gaten te houden of dit goed gaat. Laat het niet te lang in de oven! Je kan het ook boven de verwarming laten drogen.

2 Responses to Papier-maché taartje of cupcake knutselen met een taartvorm.

 1. Leuke knutselactiviteit! 2 vragen:

  Waar is het filmpje/uitleg te vinden van de grote cupcake?
  Hoe maak je de bolling bovenop bij de grote cupcake?

 2. De grote cupcake heb ik op dezelfde wijze gemaakt als de kleine alleen was het een andere bakvorm. Het was een grote bakvorm die ik eens bij de Xenos had gekocht. De bolling ontstaat vanzelf door de bakvorm te vullen.

Leave a reply